Μια υπέροχη Μους τρίχρωμη και φυσικα με τρεις διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας έτσι για να ξεκινήσει η ημέρα σας γλυκά και όμορφα με γεύση και δύναμη....
1ό Μέρος με Μαύρη σοκολάτα
100 γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
2 κ.σ. λικέρ καφέ
2 κροκάδια
2 ασπράδια
3 κ.σ. ζάχαρη
150 ml. Κρέμα γάλακτος
2ό Μέρος με Σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. λικέρ καφέ
2 κροκάδια
2 ασπράδια
3 κ.σ. ζάχαρη
150 ml. Κρέμα γάλακτος
3ο Μέρος με Άσπρη σοκολάτα
120 γρ. άσπρη σοκολάτα
2 κ.σ. λικέρ καφέ
2 κροκάδια
2 ασπράδια
2 κ.σ. ζάχαρη
175 ml. Κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία
Και τα τρία μέρη φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο.
Χτυπάτε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτεί μαρέγκα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ξεχωριστά.
Λιώνετε την σοκολάτα με το λικέρ σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε την σοκολάτα από την φωτιά και ανακατώνεται δύο κροκάδια μέσα σ αυτήν. Προσθέτεται απευθείας την σοκολάτα μέσα στην χτυπημένη κρέμα και ανακατώνεται καλά την κρέμα. Στην συνέχει προσθέτετε την μαρέγκα και ανακατώνεται ελαφρά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές λείο μείγμα.
Δίνεται μια φόρμα με διαστάσεις 10*26 με την μεμβράνη και απλώνετε το μους. Αφήνετε το κάθε μέρος στο ψυγείο για να κυρώσει για να μπορείτε να βάζετε εύκολα το επόμενο μέρος από πάνω.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 7-8 ώρες για να σφίξει καλά. Για να βγάλετε εύκολα το μούς από την φόρμα το αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Πιάνεται της άκριες της μεμβράνης και βγάζετε το γλυκό.
Γυρίζεται το γλυκό έτσι ώστε το άσπρο μέρος να είναι η βάση.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου