Τι χρειαζόμαστε:
200 γρ. φουντούκια
170 γρ. ζάχαρη άχνη
45 γρ. γάλα σε σκόνη
1 κουτ. γλ. αλεύρι
2 κουτ. γλ. λάδι
1 βανίλια (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε τα φουντούκια στο multi και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να πάρουν τη μορφή πολτού και να βγάλουν το λάδι τους.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά και λίγο-λίγο τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρει μια ημίρρευστη μορφή.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε πολύ λίγο λάδι ή λίγο αλεύρι για να αραιώσει ή πυκνώσει το μείγμα και ξανανακατεύουμε.
Η πραλίνα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε όπου εμείς θέλουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από το κανάλι του youtube «Cosas de Loli», με κάποιες δικές μου προσθαφαιρέσεις. Στα υλικά μπορούν να γίνουν διάφορες μικροπαραλλαγές, και χρήσιμο είναι να δοκιμάζετε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της συνταγής! Λίγη προσοχή θέλει το λάδι, αν χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο όπως εγώ, γιατί έχει έντονη γεύση και μυρωδιά που μπορεί να «καλύψει» τη γεύση των άλλων υλικών. Είναι τέλεια για γέμιση σε κρέπες και κέικ!
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου