Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Υλικά
-350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-2/3 φλιτζανιού ρύζι
-6-8 κρεμμύδια ξανθά σαμιώτικα (σαν αβγά)
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
Eκτέλεση
Βράζουμε νερό με αλάτι σε μεγάλη κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα χαράζουμε κατά μήκος (μέχρι να φτάσει το μαχαίρι ώς τη μέση) και τα σιγοβράζουμε στην κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε με τρυπητό κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. Ξεχωρίζουμε με προσοχή τα εξωτερικά φύλλα τους, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και ψιλοκόβουμε τις καρδιές τους.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κύμινο και το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών με 1-2 κουταλιές από το μείγμα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα μέσα σε ανοξείδωτο σουρωτήρι. Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Σερβίρουμε σε πιατέλα, αφού τα περιχύσουμε με τη σουρωμένη σάλτσα.
Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: studioM.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου