Υλικά
200 γρ.άσπρη σοκολάτα
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος
400 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
200 ml.κρέμα γάλακτος
10 γρ.ζελατίνη
100 ml.νερό
1 κουτ.σούπας κονιάκ
1/2 κουτ.σούπας καφέ
100 γρ. περίπου μπισκότα Petit
Προετοιμασία
Βάζετε την ζελατίνη σε κρύο νερό για να φουσκώσει. Σε δυο διαφορετικά σκεύη λύνεται την άσπρη και την μαύρη σοκολάτα, την κάθε μια με 100 ml. κρέμας γάλακτος. Μέσα στις ήδη λιωμένες σοκολάτες προσθέτετε την ζελατίνη και ανακατώνεται για να λιώσει. Όσο τα δυο μίγματα είναι ακόμα ζεστά προσθέστε στο καθένα 200 γρ. γιαούρτι. Στο άσπρο μέρος προσθέτετε το κονιάκ και στο μαύρο το καφέ. Στο πάτο του καλουπιού βάζετε τα μπισκότα τα όποια βουτάτε στο γάλα. Βάζετε μέσα το άσπρη και το μαύρο μείγμα εναλλάξ, μια το ένα μια το άλλο μέχρι να λείψουν. (τα μίγματα δεν θα είναι πηχτά ). Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου