Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό, ανάλαφρο και γευστικότατο γλυκό ψυγείου για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Μους τριπλής σοκολάτας με σοκολατένια.......
... σως μπαχαρικών. Μια συνταγή που θέλει υπομονή για να τη παγώσετε αλλά που τελικά θα σας αποζημειώσει με την φανταστική γεύση της.
Υλικά συνταγής
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
60 ml [1/4 φλ.] κοχλαστό νερό
1 1/2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
375 ml [ 1 1/2 φλ.] κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
150 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
Για της σως σοκολάτας:
125 ml [1/2 φλ.] κρέμα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κονιάκ
1/2 κ.γ. τζίνζερ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
γαρίφαλα
φύλλα χρυσού βρώσιμα προαιρετικά [*]
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ, διαστάσεων 8×22 εκ. και τη στρώνετε καλά με μια μεμβράνη η οποία θα προεξέχει περιμετρικά.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μέχρι να λιώσει, αναμιγνύετε 1 κ.σ. από το βραστό νερό με 1/2 κ.γ. ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Βάζετε μέσα στη σοκολάτα που λιώνει 1 κρόκο αυγού και τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Χτυπάτε στο μίξερ 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε και το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάτε το 1 ασπράδι σε πηχτή μαρέγκα και τη προσθέτετε και αυτή στο μείγμα σαντιγί, σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί. Στρώνετε το μείγμα μέσα στη φόρμα με τη μεμβράνη και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λ μέχρι να παγώσει.
Μέχρι να κρυώσει, επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη σοκολάτα γάλακτος και τα μισά από τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας γάλακτος πάνω από το μείγμα κουβερτούρας που θα έχει παγώσει, ισιώνετε το μείγμα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο άλλα 30 λ να παγώσει.
Τέλος επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη λευκή σοκολάτα με τα υπόλοιπα υλικά στρώνετε και τη τελευταία στρώση σοκολάτας και ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πλήρως όλο το γλυκό μας.
Για το σως σοκολάτας: Βάζετε όλα τα τα υλικά για τη σως σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύετε για 5′ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια σως. Ξεφορμάρετε το γλυκό, το περιχύνετε με τη σος σοκολάτας και το σερβίρετε προσθέτοντας [προαιρετικά] τα φύλλα “χρυσού” ζαχαροπλαστικής.
[*] Φύλλα χρυσού θα βρείτε σε κάποια μαγαζιά με μπαχαρικά στο κέντρο της Αθήνας, σε κάποια χρωματοπωλεία και καταστήματα με είδη σχεδίου. Ζητάμε να είναι βρώσιμα. Φύλλα χρυσού βρήκα και σε ένα από τα καταστήματα “Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, και η τιμή κυμαινόταν όταν τα πήρα γύρω στα 6€ τα δύο φύλλα. [Αν σας ενδιαφέρει πάρτε τηλ σε ένα από τα καταστήματα και ζητείστε τιμή τηλ. 210 7240205 και 210 8080480].
Πηγή: Taste Magazine – December 2014 /Recipe by Sarah Hobbs/Photography by Al Richardson
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου