• 250γρ Βιτάμ κλασικό
• 3 ποτήρια αλεύρι
• 3/4 ποτήρι ζάχαρη
• 1 αυγό
• 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• 2 μπάρες σοκολάτας
• ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
• Πολτοποιούμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό στο τέλος.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το μέλι. Και πάλι, τα ανακατεύουμε όλα καλά. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Ανοίγουμε την κρύα ζύμη σε ένα χαρτί ψησίματος με μερικά χιλιοστά στρώση από αλεύρι.
•Χρησιμοποιούμε τις φόρμες μπισκότων για να κόψουμε φανταχτερά στάρλετ. Τα τοποθετούμε σε ένα επίπεδο ταψί καλλυμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 ° C για 10 - 15 λεπτά.
• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί . Βουτάμε τα στάρλετ εκεί σε παρτίδες και τα τοποθετούμε διάσπαρτα, έτσι ώστε να μην ακουμπάνε ματ
•Ετοιμάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Καθαρίζουμε τα αμύγδαλα και ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Διακοσμούμε τα σοκολατένια Στάρλετ όπως επιθυμούμε.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου