Τι θα χρειαστείς:
200γρ μαύρη και 200γρ λευκή σοκολάτα
Ένα μπαλόνι μεσαίου μεγέθους
Ένα μεσαίο μπολ
Λαδόκολλα
Ένα κοφτερό μαχαίρι
Κολλητική ταινία ή σελοτέιπ
Κατσαρόλες για μπεν μαρί ή μικρά μπολ που θα βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων
Πώς θα το φτιάξεις:
Λιώσε τις πλάκες σοκολάτας σε διαφορετικά μπεν μαρί ή σε δύο διαφορετικά μπολ, που θα βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων. Άφησε τη σοκολάτα να κρυώσει, χωρίς να μπερδέψεις τη μια με την άλλη, ώσπου να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Φούσκωσε το μπαλόνι και δέσε την άκρη του.
Κόψε ένα κομμάτι κολλητική ταινία ή σελοτέιπ και πέρασε το γύρω γύρω από τον κόμπο. Αυτό εξασφαλίζει το σχήμα του μπαλονιού, όταν το ξεφουσκώσεις.
Βάλε το μπαλόνι, με τον κόμπο προς τα κάτω, μέσα στο μεσαίου μεγέθους μπολ και στερέωσε το με κομμάτια σελοτέιπ, όπως στην εικόνα.
Ρίξε επάνω στο μπαλόνι το ένα τέταρτο της μαύρης και της λευκής σοκολάτας.
Έπειτα βάλε το μπολ, όπως είναι στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Θα είναι έτοιμη, όταν πια δε θα γυαλίζει. Βγάλε το μπολ από το ψυγείο, όταν κρυώσει η σοκολάτα, για να περιχύσεις το μπαλόνι με εξτρά ποσότητα, αλλά φύλαξε ένα τέταρτο λευκής σοκολάτας, γιατί αμέσως μετά θα τη ρίξεις από επάνω και θα αναποδογυρίσεις το μπαλόνι, για να φτιάξεις τη βάση.
Μην ξεχάσεις να στρώσεις πρώτα τη λαδόκολλα. Αφαίρεσε το σελοτέιπ και βγάλε το μπολ. Κράτησε τον κόμπο του μπαλονιού και με το μαχαίρι, τρύπησε ένα σημείο στο κέντρο του σελοτέιπ.
Το μπαλόνι θα ξεφουσκώσει ομαλά για να το βγάλεις.
Το σοκολατένιο μπολ είναι πανέτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου