Παραδοσιακό σκορδόψωμο
ΥΛΙΚΑ
110 γρ. βούτυρο
60 ml. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες στον τρίφτη
1 μπαγκέτα
Αλάτι κατά βούληση
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Χρόνος Προετοιμασίας
15'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες πάχους 2 εκ. και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το μίγμα βουτύρου και πασπαλίζουμε με αλάτι και την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου