ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η απάντηση της Google στο iPad Mini ήταν πολύ ηχηρή



                 

Το νέο Nexus 7 έρχεται σε συνεργασία με την Asus και ενσωματώνει την έκδοση 4.3 του Android Jelly Bean                                

                  Η απάντηση της Google στο iPad Mini ήταν πολύ ηχηρή


Η Google εδώ και καιρό ετοίμαζε μια απάντηση για το αναπάντεχα επιτυχημένο iPad Mini της Apple που πέρυσι κυριάρχησε στην κατηγορία των 7 ιντσών.
 
Υπήρχαν εδώ και καιρό διαρροές και έτσι λίγο πολύ όλοι ξέραμε για το νέο Google Nexus 7 που τελικά παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην ειδική εκδήλωση της εταιρείας.
 
Το νέο Nexus 7 έρχεται και πάλι σε συνεργασία με την Asus και ενσωματώνει την έκδοση 4.3 του Android Jelly Bean. Το tablet θα είναι διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις των 16 και 32 GB. O επεξεργαστής του είναι ένας Snapdragon S4 Pro 8064 στα 1.5GHz,  διαθέτει 2GB μνήμης RAM, γραφικά Adreno 320, δύο κάμερες και στερεοφωνικά ηχεία. Προσφέρει επίσης υποστήριξη NFC, LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, ενώ έχει έξοδο HDMI και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Σύμφωνα με την Google έχει μια αυτονομία που μπορεί να αγγίξει μέχρι και τις 9-10 ώρες ανάλογα την χρήση.
 
Ως εδώ λοιπόν και με τα παραπάνω χαρακτηριστικά ήδη ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού και ειδικά για το iPad Mini της Apple. Αφήσαμε όμως ένα τελευταίο χαρακτηριστικό που πραγματικά αφήνει αρκετά πίσω το αντίστοιχο 7 ιντσών tablet της Apple, την ανάλυση της οθόνης του.
 
Το Google Nexus 7 λοιπόν διαθέτει μια  HD οθόνη ανάλυσης 1920×1200 pixels και με pixel density 323 ppi την στιγμή που το iPad Mini έχει μόνο 163 ppi. Πραγματικά η Google σε συνεργασία με την Japan Display δημιουργήσανε ένα μικρό θαύμα και μας παρουσιάσαν σήμερα μια ανάλυση που η Apple ακόμη φέρετε να δυσκολεύετε να υλοποιήσει μια και το Mini είναι το μόνο προϊόν της χωρίς Retina οθόνη.
 
Εν κατακλείδι λοιπόν το Google Nexus 7 σε σύγκριση με το iPad Mini έχει κατά πολύ καλύτερη οθόνη, σχεδόν την διπλάσια RAM, διπλά στέρεο ηχεία, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και κοστίζει και $100 δολάρια λιγότερο.
 
Με βάση αυτό η Apple θα αποτύχει αισθητά αν δεν καταφέρει να παρουσιάσει πριν τις γιορτές ένα iPad Mini με Retina οθόνη. Η Google δήλωσε παρόν και πέταξε το γάντι στην Apple. H  επόμενη κίνηση ανήκει πλέον στην ομάδα του Tim Cook.
 
Πηγή: appleworldhellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου