ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ERIKA LEONARD Η BEST SELLER ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΡΝΟ


Η BEST SELLER ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΡΝΟ

Η Erika Leonard κάθε μέρα σηκώνεται στις 6:30 ακριβώς, φτιάχνει πρωινό για τον επί 20 έτη σύζυγό της και τους δύο έφηβους γιους της. Αμέσως μετά ξεκινά τις δουλειές του σπιτιού, σκούπισμα, συγύρισμα, πλυντήριο, μαγείρεμα, όπως κάθε 40 something νοικοκυρά.
Κι όμως, πρόκειται για τη γυναίκα που είναι υπεύθυνη για το απόλυτο εκδοτικό φαινόμενο στον πλανήτη. Η Erika είναι η E.L. James, η συγγραφέας του παγκόσμιου βιβλίου-λατρείας “Fifty Shades of Grey”, ενός ερωτικού μυθιστορήματος,με πλήθος ερωτικών σαδομαζοχιστικών σκηνών, που αγγίζουν ή και ξεπερνούν κατά πολλούς τα όρια του πορνό!

Κι όταν λέμε εκδοτικό φαινόμενο, ας αφήσω καλύτερα να μιλήσουν οι αριθμοί: το “Fifty Shades of Grey”, πρώτο μέρος της ομώνυμης τριλογίας (γιατί κάθε μυθιστόρημα που σέβεται τον εαυτό του έχει και 2ο και 3ο μέρος πλέον) πουλάει άνω των 200.000 αντιτύπων εβδομαδιαίως μόνο στην πατρίδα της 47χρονης Erika, τη Μεγαλη Βρετανία, ενώ είναι το πρώτο βιβλίο που έσπασε το ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου κατεβασμάτων στο kindle. Βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων σε 28 χώρες επί σειρά εβδομάδων, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και αφήνοντας τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» να φάει τη σκόνη του. Συνολικά, έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, και είναι μέχρι στιγμής στη 16η θέση των πιο πολυπουλημένων  βιβλίων όλων των εποχών, και αυτό μέσα σε μόλις ένα χρόνο από την κυκλοφορία του. Έχει μεταφραστεί σε 37 γλώσσες (στα ελληνικά μόλις κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο «Πενήντα εκδοχές του γκρι»), ετοιμάζεται να μεταφραστεί σε άλλες 28, ενώ ο πολύς Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ετοιμάζεται να το μεταφέρει στον κινηματογράφο, με πρωταγωνίστρια την απόλυτη θεά Σκάρλετ Γιόχανσον!
Γιατί όλο αυτό; Φαίνεται ότι η Erika, η οποία έφτασε στο νούμερο 47 του top 100 του περιοδικού TIME για τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροής τον κόσμο για το 2012, κατάφερε να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον πλανήτη. Η συνταγή απλή: μία νεαρή φοιτήτρια, η Αναστάζια Στιλ γοητεύεται από τον καλλονό πάπλουτο επιχειρηματία Κρίστοαν Γκρέυ και ο τελευταίος αναλαμβάνει να την μυήσει στον κόσμο του σεξ. Για αυτό, την βάζει να υπογράψει ένα συμβόλαιο, με το οποίο θα του επιτρέπει να ασκεί πλήρεις εξουσίες επάνω της (καλά το κατάλαβες, σεξουαλικού περιεχομένου) και να την φτάσει στο απώτατο επίπεδο!
01 1409 erika
Το βιβλίο σαφώς και είναι ακατάλληλο για ανηλίκους, αφού και οι σκηνές που περιγράφει δεν είναι αυτό που θα λέγαμε οι αγαπημένες της Ελένης Λουκά, και παρά το ότι οι κριτικοί το κατακεραυνώνουν, αυτό σαρώνει ακάθεκτο: οι πωλήσεις των εξαρτημάτων που περιγράφονται σε αυτό στα sex shops έχουν εκτοξευτεί, ενώ ο οίκος Brooks Brothers αναγκάστηκε να επαναλανσάρει την γκρίζα μεταξωτή γραβάτα με τα οποία ο σαδιστής Κρίστιαν δένει την Αναστάζια κάθε φορά, για να αντιμετωπίσει τον όγκο των παραγγελιών από ξαναμμένα κορίτσια!
02 1409 erika
Η E.L.James, η οποία πριν την τριλογία, δεν είχε ξαναγράψει ποτέ στη ζωή της, μπορεί να περηφανεύεται για την επιτυχία της. Και να πλουτίζει κατά 1,4 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα, αν αυτό σου λέει κάτι… Και αν σου φαίνεται υπολογοτεχνία, τότε έχω να σου πω ότι το διάβασα και σε πληροφορώ ότι είναι εθιστικό. Πιο εθιστικό δεν γίνεται. Και απίστευτα καλογραμμένο…
Είναι ένα παράδειγμα για το πώς μία γυναίκα, ξεκινώντας από κάποια απλά σεμινάρια δημιουργικής γραφής, κατορθώνει να εκτοξευτεί στην κορυφή των ευπωλήτων και να γράψει ιστορία στη λίστα των best sellers. Και αν οι εκδοτικοί οίκοι σφάζονται στα πόδια της, αυτή δηλώνει ότι σκοπεύει να παραμείνει νοικοκυρά και να μην αλλάξει καμία από τις αγαπημένες της συνήθειες, ούτε τη φροντίδα της οικογένειάς της. Γιατί τα πλούτη και η φήμη μπορεί να κατακτηθεί από τον καθένα, ακόμη και από σένα. Το παράδειγμα της Erika είναι εδώ και δεν επιτρέπει αμφιβολίες. Το να μπορέσεις όμως, να ζήσεις πάνω από αυτά, είναι το πραγματικό κατόρθωμα. Και για αυτό και μόνο της βγάζω το καπέλο. Εκτός από τις πολλές βραδιές απολαυστικής ανάγνωσης στο μπαλκόνι μου που μου χάρισε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου