Όλες ψιλοξέρουμε να κάνουμε μια κανονική λεμονάδα. Από αυτό το σαίτ σας έχω γράψει την ιδανική συνταγή της. Τώρα θα σας παρουσιάσω την λεμονάδα με αγγούρι. Όχι μόνο φλούδες αγγούρι αλλά αγγούρι στιμμένο, ενσωματωμένο με τους χυμούς του και τη δροσιά του. Είναι πανεύκολο, πολύ δροσερό και πρωτότυπο. Πάμε να το κάνουμε...
... για 5 ποτήρια
Xρειαζόμαστε:
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 φλυτζάνι χυμό λεμόνι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 6 φλυτζάνια νερό
- μισό κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- αλάτι (αν θέλετε)
Πλένουμε καλά το αγγούρι και καθαρίζουμε τη φλούδα του. Το κόβουμε σε φέτες. Κραταμε μερικές στην άκρη για γαρνίρισμα. Το βάζουμε στο μπλέντερ.
Σουρώνουμε αν έχει πολλά κουκούτσια, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε να γίνουν ένα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το χυμό λεμονιού, παγάκια, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά για να συνδυστούν.
Για το σερβίρισμα προσθέτουμε κι άλλα παγάκια και βάζουμε στο ποτήρι μια φέτα λεμόνι και μια φέτα αγγούρι.
Μπορεί αυτή η λεμονάδα μας να ταιριάξει πολύ και με βότκα, τζίν ή απλά με σόδα γίνεται επίσης σούπερ.
Καλό ξεδίψασμα ;)
marymary
marymary
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου