ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΣΕ ΣΧΕΣΗ?????ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ? ΕΕΕ???

ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ; Ε;
Σίγουρα υπάρχουν πολλές στιγμές που αναρωτιέσαι και ανησυχείς για το πόσο θα κρατήσει η σχέση σας, πόσο καλά θα τα πηγαίνετε μεταξύ σας και στο μέλλον, αν θα σε αγαπάει και θα σε θέλει μόλις περάσει ο καιρός… και άλλα τέτοια που δεν γίνεται να στα απαντήσει ποτέ κανείς! Όσο πιο ερωτευμένη είσαι μαζί του ή όσο καλύτερα περνάτε, τόσο περισσότερο..
... 
ανησυχείς ! Να σου πω ότι δεν σε καταλαβαίνω; Ψέματα θα σου πω!
Γι’ αυτό ακριβώς έψαξα και βρήκα μία σειρά ερωτήσεων που οι ειδικοί σύμβουλοι σχέσεων προτείνουν ως «δείκτη» του πόσο καλά πάει μια σχέση σας και τι προοπτικές έχει να κρατήσει.
Τι εννοείτε «δέσμευση»; 
Ανεξάρτητα από τα στερεότυπα της σχέσης που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου, στην πραγματικότητα την σχέση σας την καθορίζετε και τη διαμορφώνετε μόνο εσείς οι δύο. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε έννοιες που συνδέουν δύο διαφορετικούς ανθρώπους όπως η σχέση, η αφοσίωση, η συντροφικότητα και η πίστη. Αν μιλήσεις χαλαρά μαζί του για όλα αυτά όχι μόνο θα ανοίξεις ένα κανάλι επικοινωνίας που θα σας χρειαστεί και μελλοντικά, αλλά θα μειώσεις αισθητά και την πιθανότητα να επαναλάβεις λάθη του παρελθόντος!
Τα οικονομικά; 
Στη πραγματικότητα μετά το σεξ, τα οικονομικά ίσως είναι το πιο έντονο σημείο «τριβής» σε ένα ζευγάρι, ειδικά αν έχετε κοινό ταμείο ή μένετε μαζί. Γενικά μπορεί το «πορτοφόλι σας» να γίνει πηγή τρελών αντιπαραθέσεων και καυγάδων! Ξεκαθαρίστε τα!
Οι δουλειές του σπιτιού; 
Αυτό μπορεί να είναι θέμα ακόμα και αν δεν μένετε μαζί, αφού μπορεί και μόνο που φιλοξενείτε ο ένας τον άλλο, να δημιουργούνται τέτοια θέματα. Όπως καταλαβαίνεις αν είστε σε φάση που πάτε τώρα να μείνετε μαζί και ο ένας εκ των δύο πρόκειται να μετακομίσει σε ένα ήδη διαμορφωμένο σπίτι, τότε μπορεί να γίνει και το σώσε! Θυμήσου η λέξη –κλειδί εδώ είναι συμβιβασμός!
Πόσο κοντά είστε στην οικογένεια και τους φίλους σας; 
Αν ένας από τους δύο είναι τύπος με πάρα πολλούς φίλους, με μεγάλη και δεμένη οικογένεια ενώ ο άλλος έχει την τάση να προτιμάει μια πιο μοναχική ή ανεξάρτητη ζωή, η αντίθεση αυτή αν δεν «γεφυρωθεί» μπορεί να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα σε καθημερινό επίπεδο. Μπορείς σίγουρα να καταλάβεις ως όλες οι υπόλοιπες σχέσεις σου έχουν άμεση επιρροή στη ΣΧΕΣΗ σου!
Πώς χειρίζεστε δύσκολα συναισθήματα; 
Εδώ οι ειδικοί με τον όρο «δύσκολα συναισθήματα» εννοούν το θυμό, την απελπισία, τη στεναχώρια, το πένθος. Θεωρούν ότι το να είναι «συμβατό» ένα ζευγάρι στους τρόπους που τα εκφράζει και κυρίως στον τρόπο που μπορεί να τα «υποδεχτεί» ο ένας από τον άλλο είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να αποξενωθούν, αφού γενικά οι άνθρωποι έχουμε την τάση να αποκοβόμαστε και να γινόμαστε εσωστρεφείς όταν βιώνουμε τέτοιες «συναισθηματικές δυσκολίες».
Πώς δείχνετε την αγάπη σας; 
Το να εκφράζετε την αγάπη και τον ενδιαφέρον σας με τρόπους που είναι κατανοητοί και εύκολα ερμηνεύσιμοι από τον άλλο, είναι ένα στοιχείο εξαιρετικά ουσιαστικό που σας δένει και δημιουργεί μεταξύ σας μια άνετη, οικεία και ασφαλή κατάσταση.
Πόσο καλά συζητήσατε όλα τα παραπάνω θέματα;
Στην πραγματικότητά αυτό είναι το βασικό κριτήριο. Ο λόγος που τίθενται όλες οι προηγούμενες ερωτήσεις είναι για να δείτε πόσο εύκολα συζητάτε μεταξύ σας και πόσο ικανοί είστε στο να λύνετε προβλήματα και να βρίσκετε λύσεις που ικανοποιούν και τους δύο. Επιπλέον, ο «δείκτης» της σχέσης έχει να κάνει και με το αν εντοπίσατε στους συγκεκριμένους τομείς κάποια προβλήματα ή αν από τη συζήτηση προέκυψαν στοιχεία που κάποιος από τους δυο σας δεν γνώριζε ως τώρα ότι ενοχλούσαν ή προβλημάτιζαν τον άλλο.
Καλά ρε παιδάκι μου και αυτός ο δείκτης δεν γινόταν να είναι ένας αριθμός να μπορείς να το μετρήσεις να ξέρεις και εσύ στα σίγουρα πού πάτε; Αμάν πια! 
marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου