ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Ο...



Με τον άντρα το πράγμα είναι απλό. Δεν μπορεί να προσποιηθεί διέγερση, πόσο μάλλον οργασμό. Με τη γυναίκα πάλι, όχι και τόσο.
Πολλά έχουν ειπωθεί, κι επίσης πολλά περισσότερα δεν λέγονται, για τον γυναικείο οργασμό. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν τον έχουν καν γνωρίσει, αλλά τον έχουν ερμηνεύσει, πολλοί άντρες που νομίζουν ότι τον χαρίζουν απλόχερα και βέβαια κάποιοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για το θέμα και το ψάχνουν Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Οφιλότιμα.


Επειδή είναι από τα λίγα προνόμια, που είναι εν δυνάμει προσιτά σε όλους μας, είναι κρίμα να παραιτούμαστε από τις χάρες του. Ακολουθούν απλά βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στο μεγάλο ααααχχχ!
Έχει παρατηρηθεί σε ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά πως παραιτούνται από την ευχαρίστηση του σεξ. Είναι εύκολο να το ενοχοποιήσουν, να «κλειδώσουν» και να συνεχίσουν τη ζωή τους αποκηρύσσοντας τις σωματικές ηδονές. Παρόλα αυτά έχει συμβεί, πολλές φορές με τον κατάλληλο ερωτικό σύντροφο, να χαλαρώσουν και να ανακαλύψουν τις χαρές του σεξ, από την αρχή. Και αυτό δεν ισχύει μόνο με κάτι τόσο ακραίο, όπως η κακοποίηση, αλλά με κάθε προκατάληψη, ανασταλτική εμπειρία ή αρνητική πεποίθηση που έχουμε γύρω από το θέμα.
Κι έτσι, έχουμε συνήθως  την τάση να πιστεύουμε ότι η σεξουαλική μας ζωή  δεν μπορεί να αλλάξει.
Στην πραγματικότητα, όμως-όπως κάθε τι- εξελίσσεται καθώς μεγαλώνουμε, και αλλάζει, ανάλογα με την εμπιστοσύνη, την υγεία, τα φάρμακα που παίρνουμε και τους συντρόφους μας. Μερικές γυναίκες δεν είναι καν βέβαιες για το τι είναι οργασμός. Αν είσαι κι εσύ μέσα σε αυτές, μάθε ότι μπορεί να είναι απλά ένα κύμα  χαλάρωσης και μουδιάσματος.
Από την άλλη, αν το τέλος της συνεύρεσης, δε σε βρίσκει χαλαρή να θες να χουζουρέψεις και σε αφήνει νευρική, μάλλον δεν είναι η περίπτωση σου.
Για να ξεπεράσεις  το πρόβλημα, ή ακόμη και να γίνεις να πολυοργασμική –δηλαδή να λούζεσαι σε πελάγη ευτυχίας- ίσως χρειαστεί να το δεις με τη σοβαρότητα που βλέπεις ένα πρότζεκτ. Εμπρός λοιπόν καλό μου σπασικλάκι, σου λέμε μερικά κλειδιά για να έχεις έναν καλύτερο Οργασμό!
«Το κλειδί είναι να εξερευνήσεις και να μάθεις τι είναι καλύτερο για σένα», λέει η σεξολόγος Linda Perlin Alperstein (και μπορούσαν να στο πω κι εγώ που δεν είμαι ειδικός). Η σεξουαλικότητα είναι τόσο «απόλυτα ατομική», που ο καθένας μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εμπειρία του, από διάφορες μικρές λεπτομέρειες.
Ο δρόμος για την Ιθάκη είναι μακρύς και θέλει θάρρος και υπομονή, ενώ δεν χρειάζεται οπωσδήποτε συνοδοιπόρος... Πολλές φορές αρκεί μια επίσκεψη σε ένα σεξ-σοπ...  Που θα πει, εξοικειώσου με το σώμα σου όταν είσαι μόνη σου, και εντόπισε τι είναι αυτό που σου αρέσει, ώστε να είσαι «διαβασμένη» όταν βρεθείς με τον σύντροφό σου.
Μερικά απλά βήματα:
Εξερεύνησε την αναπνοή σου. Πολλές γυναίκες κρατούν την αναπνοή τους κοντά στην κορύφωση, ασυναίσθητα, χωρίς να σκέφτονται. Μια βαθιά εκπνοή μπορεί να εντείνει την ηδονή.  Άλλες πάλι λένε ότι εντείνεται και το βογγητό τους κατά τους  οργασμούς τους.
Αν ανησυχείς ότι θα ξυπνήσεις τα παιδιά, μπορείς να πειραματιστείς στο βογγητό με σιγαστήρα, ένα μαξιλάρι. Οι αναστεναγμοί και τα βογγητά σου , επίσης έχει παρατηρηθεί ότι βοηθούν συχνά και το σύντροφό σου και τον ενθαρρύνουν, όταν φτάνει κι αυτός στο μη- περαιτέρω...
Μάθε να αναπνέεις πιο βαθιά
Εάν το να κρατάς την αναπνοή σου, σου έχει γίνει συνήθεια, εξασκήσου σε βαθιές εκπνοές με αναστεναγμούς. Μια τεχνική από την ινδική παράδοση του ταντρικού σεξ, περιλαμβάνει 15-20 μικρές αναπνοές , ακολουθούμενες από μια μακρά εκπνοή.  Επανάλαβε το τρεις φορές, καθώς πλησιάζεις τον οργασμό.
Αντίθετα, ορισμένες γυναίκες θεωρούν ότι η εσκεμμένη διακοπή παροχής αέρα εντείνει τους οργασμούς, γι αυτό και μερικές κρεμούν τα κεφάλια τους στην άκρη κρεβατιού.  Είτε είσαι ή δεν είσαι από αυτές, απλά φρόντισε να μη βάζεις τουλάχιστον το κεφάλι σου σε  μαξιλάρι.
Ενίσχυσε τους κολπικούς μύες σου.
Μια απλή άσκηση: Κατά την ούρηση, σταμάτα τη ροή των ούρων. Μετά άφησε πάλι τα ούρα και μετά σταμάτα πάλι. Με αυτόν τον τρόπο σφίγγεις τους μύες της που συσπώνται κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Αν προσπαθήσεις να κάνεις αυτή την άσκηση, χωρίς να ουρείς μπορεί να  διαπιστώσεις ότι συμμετέχουν οι μύες των γλουτών καθώς κι οι κοιλιακοί (τρία σε ένα δηλαδή)  Το τεστ του κατουρήματος επιβεβαιώνει ότι μπορείς να ελέγχεις τους κολπικούς μύες σας.
Προσοχή. Μην κάνεις την άσκηση κάθε φορά που ουρείς. Μπορεί να καταλήξεις με λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, αν δεν αδειάζεις πλήρως την κύστη σου. Αντ 'αυτού, πίεσε και χαλάρωσε τους μύες, όλη την ημέρα-για παράδειγμα, ενώ πλένεις τα πιάτα ή ενώ οδηγείς (αυτές είναι γνωστές ως  «ασκήσεις Kegel»).
Τώρα που έχεις συνηθίσει την αίσθηση, πίεσε και χαλάρωσε τους μύες, ενώ διεγείρεται άμεσα η κλειτορίδα σου.  Μπορείς να το κάνεις αυτό, επίσης, κατά τη διάρκεια της συνουσίας, αρκεί κάθε φορά που εισβάλει, εσύ να χαλαρώνεις και να πιέζεις όταν βγαίνει.
Όπως και με οποιοδήποτε πρόγραμμα χτισίματος μυών, αυξάνονται τα βάρη αντίστασης όσο προχωράει η εκγύμναση. Η «GyneFlex» πουλάει πλαστικές λαβίδες που βοηθούν να κλείσεις και να απελευθερώσεις δύναμη  με τους  κολπικούς μύες σου, αρχίζοντας με ένα ελαφρύ πλαστικό -καλό για τις νέες μητέρες- και καταλήγοντας σε ένα σκληρό ζευγάρι για τις πρωταθλήτριες (!).
Πωλούνται επίσης πλαστικά βάρη σε σχήμα λάμπας γι αυτήν τη δουλειά. Υπάρχουν και μπάλες σιλικόνης που τις φοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να μπορείς να τις συμπιέζεις κάθε φορά που βαριέσαι.
Δοκίμασε νέες στάσεις.
Η κολπική είσοδος από πίσω μπορεί να εντείνει τον οργασμό. Ή δοκίμασε να ανέβεις επάνω του, ενώ αυτός κάθεται, αλλά σε μικρή γωνία. Σκέψου το ρολόι. Αν η κάθετη θέση είναι εκεί που οι δείκτες του δείχνουν 6:00, πάρε την γωνία που οι δείκτες θα έδειχναν 3:00. Αλλιώς κάτσε στο πλάι. Ή ξάπλωσε ανάσκελα, με τα πόδια σου στον αέρα, ενώ αυτός γονατίζει μπροστά σου.
Πίεσε τους μύες των γλουτών σου μπροστά την ώρα που νιώθεις πως πλησιάζει ο οργασμός.
Θυμάσαι που η μαμά σου σε κυνηγούσε με το μουρουνόλαδο; Ε! Για τον οργασμό σου φρόντιζε κι ας μην το ήξερε. Ξεκίνα το ιχθυέλαιο και κόψε τους υδατάνθρακες και την σόγια. Η Marrena Lindberg, συγγραφέας του «Διατροφή του οργασμού» δημιούργησε τη διατροφή αυτή όταν ήταν ανοργασμική. Και είδε αποτέλεσμα. Και αποφάσισε να το μοιραστεί μαζί σου!
Υποστηρίζει  ότι μετά από δυο βδομάδες ως ένα μήνα οι γυναίκες βελτιώνουν τους οργασμούς τους, αν ακολουθήσουν το διατροφικό της πρόγραμμά.
Αρκεί κάθε μέρα, να καταναλώνεις μια πολυ-βιταμίνη, ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι για επιπλέον βιταμίνη C και το ιχθυέλαιο.
Στόχος είναι για κάθε γεύμα, το 40 τοις εκατό να είναι υδατάνθρακες, πρωτεΐνη 30 τοις εκατό και 30 τοις εκατό λίπη.
Δηλαδή μια χαμηλή σε υδατάνθρακες, και υψηλή σε πρωτεΐνες διατροφή. Οι μερίδες πρωτεΐνης πρέπει να είναι περίπου το μέγεθος ενός τραπουλόχαρτου. Προτείνει επίσης την αποφυγή προϊόντων σόγιας, και αποχή από τον καφέ για έξι ώρες τουλάχιστον, πριν από το σεξ. Μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας, επίσης, καθημερινά βοηθάει. Μη ξεχνάς την ημερήσια δόση ψευδαργύρου και μαγνησίου που βοηθάει να διατηρήσεις τα επίπεδα τεστοστερόνης σου.
Θεωρητικά, αυτή η διατροφή βοηθάει στη ρύθμιση ορμονών σου, την κυκλοφορία του αίματος, την μυϊκή τόνωση και τη χημεία του εγκεφάλου.
Δεν έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με τον οργασμό, αλλά μερικές γυναίκες ορκίζονται σε αυτήν, οπότε δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.
Συζήτα με τον γιατρό σου για φαρμακευτική βοήθεια. Μερικά αντικαταθλιπτικά και αντι-υπερτασικά φάρμακα επηρεάζουν τον οργασμό σε πολλές γυναίκες. Για ορισμένους ανθρώπους, η αλλαγή αντικαταθλιπτικού μπορεί να βοηθήσει, ενώ μερικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ενισχύσει ακόμη και τη σεξουαλική ανταπόκριση, αν κι αυτό δεν έχει αποδειχθεί επίσημα...
Μπορεί «οι φίλοι με προνόμια» να λειτουργήσουν καλύτερα;
Βρες έναν αφοσιωμένο σύντροφο. Οι γυναίκες έχουν λιγότερουςς οργασμούς σε «ξεπέτες», εν μέρει, επειδή οι άνδρες κάνουν σπανιότερα στοματικό σεξ με κάποια σύντροφο που δεν έχουν οικειότητα, σύμφωνα με τις έρευνες σε φοιτητές του κολεγίου, από την κοινωνιολόγο του Πανεπιστημίου της τη Νέας Υόρκης, Paula England, Ph.D.
Μείνε σε επιφυλακή. Η σεξουαλική ηδονή και η συναισθηματική εμβάθυνση σε ανταμείβουν όταν παρατηρείς τον σύντροφό σου, αναζητάς τρόπους να του δώσεις χαρά, και εκείνος ανταποκρίνεται καλύτερα επιζητώντας και την δική σου ευχαρίστηση.  Αν και οι δύο είναι συγκεντρωμένοι κατά την ερωτική πράξη  έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν καλύτερο αποτέλεσμα.
Έχει παρατηρηθεί πως αν  δεν σταματάς να πειραματίζεσαι με το άλλο πρόσωπο και είσαι πρόθυμη να δεις τις ανάγκες του, σου επιστρέφεται η ευχαρίστηση με τόκο.
Το περίεργο είναι, ότι αν και ζούμε σε μια εποχή που το σεξ, είναι σημαντικό μέρος του life style μας,  δεν το αντιμετωπίζουμε συχνά με τη σοφία που του αρμόζει.
Παρόλα αυτά, χαλάρωσε. Δεν λέει πουθενά ότι πρέπει να έρχεσαι σε οργασμό κάθε φορά. Αλλά είναι υγιές να εξετάσεις εάν παίρνεις όλη την ευχαρίστηση που θα ήθελες. Ο οργασμός είναι ένας από τους τρόπους της φύσης που μας βοηθάει, να χαλαρώσουμε και να αισθανόμαστε ασφαλείς. Μπορεί επίσης  να καταπραΰνει κράμπες και οι πονοκέφαλους και να φέρει ηρεμία στον ύπνο σου. Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης, απελευθερώνετε οξυτοκίνη, η ορμόνη της οικειότητας, η οποία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στην κυκλοφορία του αίματος για τουλάχιστον πέντε λεπτά.
Έτσι ο οργασμός συσφίγγει την σχέση τους ζευγαριού, και σας κάνει πιο ευτυχισμένους,  Αλλά αυτό μάλλον το ξέρεις. Ή μήπως όχι;

                                                           
marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου