ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΚΑΝΕ ΣΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

ΚΑΝΕ ΣΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ
Οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνούσαν ότι η ευτυχία είναι αυτό που ψάχνει και χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Τι είναι, όμως, τελικά η η ευτυχία; Αν θέλουμε να μιλήσουμε με ορισμούς, «ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου που προέρχεται από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του». Αν θέλουμε να μιλήσουμε «κανονικά» είναι όλες εκείνες οι στιγμές που μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους και νιώθεις ότι ...
  • ίσως και να περπατάς λίγο πιο πάνω από το έδαφος. Ειδικά αν τις στιγμές αυτές τις μοιράζεσαι με έναν άνθρωπο, τον αγαπημένο σου, σίγουρα έχεις καταλάβει πολύ καλά ότι θέλεις να γίνουν πολύ περισσότερες!
Μάλλον έχεις παρατηρήσει και η ίδια ότι αυτό που διαφοροποιεί τα ευτυχισμένα ζευγάρια από τα υπόλοιπα είναι αυτές οι μικρές συνήθεις που έχουν. Μάλιστα σε αυτό βάζει πλάτη και η φίλη επιστήμη που τις εντόπισε και σε παροτρύνει να τις υιοθετήσεις.
Τι κάνουν, λοιπόν, τα ευτυχισμένα ζευγάρια;
Πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα.
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν την τάση να διατηρούν αυτή την συνήθεια ακόμα και αφού έχει προχωρήσει η σχέση. Συνεχίζουν να πηγαίνουν μαζί για ύπνο, ακόμα και αν δεν νυστάζουν και οι δύο την ίδια ώρα προκειμένου να μην χάνουν αυτή την κοινή ώρα τρυφερότητας και χαλάρωσης από την καθημερινότητα τους. Επιπλέον αυτή είναι πάντα μια κατάλληλη ώρα για σεξ!
Αναπτύσσουν  κοινά ενδιαφέροντα. 
Πολλές φορές αφού περάσει αυτό το πρώτο πάθος του έρωτα, ανακαλύπτεις ότι έχεις πολύ λίγα κοινά πράγματα που σε δένουν με τον άλλο. Μην υποτιμάς το πόσο σημαντικό είναι να έχετε κοινές δραστηριότητες που απολαμβάνετε και οι δύο. Όχι μόνο είναι καλό να αποκτήσετε μερικά κοινά ενδιαφέροντα οι δυο σας, αλλά είναι απαραίτητο να αποκτήσεις και εσύ ένα δικό σου χόμπι ώστε να περνάς ωραία και όταν είσαι μόνη σου, ανεξάρτητα από τον καλό σου. 
Περπατάνε πιασμένοι χέρι-χέρι. 
Το πώς περπατάει ένα ζευγάρι είναι πάντα ένα στοιχείο ενδεικτικό της σχέσης. Πολύ συχνά βλέπεις δύο συντρόφους να περπατάνε με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους ή να σέρνει ο ένας τον άλλο. Ενώ όταν ένα ζευγάρι είναι στα «καλά» του, συνήθως στην αρχή μιας σχέσης, πάντα περπατάνε δίπλα δίπλα προσέχοντας να έχουν σωματική επαφή. 
Εμπιστεύονται και συγχωρούν ο ένας τον άλλο.
Αν και όποτε έχουν μεταξύ τους μια διαφωνία ή ένα καυγά, προσπαθούν να το χειριστούν και να το λύσουν. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν, καταφεύγουν στην εμπιστοσύνη και την κατανόηση και όχι στο να κριτικάρουν ο ένας τον άλλο ή στο να κρατούν μούτρα. 
Επιμένουν να συγκεντρώνονται στα καλά. 
Αν επιμένεις να εστιάζεις στα «άσχημα» του συντρόφου σου, είναι σίγουρο ότι κάτι θα βρεις που να αξίζει το να παραπονεθείς και να γκρινιάξεις! Από την άλλη, αν προσπαθείς  να δεις τα «καλά» και πάλι κάτι θα βρεις που να αξίζει το «μπράβο» και την αγάπη σου. Το πού αποφασίζεις να εστιάσεις δείχνει το πόσο ευτυχισμένη είσαι με το σύντροφο σου! 
Αγκαλιάζονται σε κάθε ευκαιρία. 
Το σώμα μας διατηρεί μνήμη των αγγιγμάτων και της αγάπης που έχουμε για έναν άνθρωπο. Τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται συχνά ουσιαστικά ανανεώνουν συνεχώς τη «μνήμη» αυτή με αποτέλεσμα να ενισχύουν τα αισθήματα τρυφερότητας και αγάπης που έχει ο ένας για τον άλλο.
Δείχνουν την αγάπη τους.
Δείχνουν με κάθε τρόπο ότι νοιάζονται και αγαπούν ο ένας τον άλλο. Δεν βρίσκουν περιττό ή γλυκανάλατο το να πουν «σ’αγαπώ». Το λένε και μάλιστα πάρα πολύ! Στην κατηγορία αυτή «πιάνονται» και τα διάφορα υποκοριστικά που σε όλους τους άλλους φαίνονται σαχλά, αλλά κάνουν τους δυο τους να χαμογελούν σαν χαζοί!
Κοιμούνται μαζί, πάντα!
Ό,τι και να έχει συμβεί μεταξύ τους, ακόμα και αν έχουν τσακωθεί, κοιμούνται μαζί. Αυτό δείχνει στο σύντροφο σου ότι όσο και αν σε έχει νευριάσει, θες ακόμα να είσαι κοντά του, ότι είσαι πρόθυμη να το ξεπεράσετε. Αυτό δημιουργεί και στους δύο την ασφάλεια ότι η σχέση σας είναι πιο σημαντική από οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό.
Μιλάνε στο τηλέφωνο χωρίς λόγο. 
Μέσα στην ημέρα τηλεφωνούν ο ένας στον άλλο χωρίς να υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος, απλώς για να δουν τι κάνει ο άλλος, πώς περνάει την ημέρα του. Με αυτόν τον τρόπο συνδέονται ακόμα και όταν δεν βρίσκονται μαζί ενώ είναι και καλύτερα προετοιμασμένοι για το πώς πρέπει να χειριστούν το σύντροφο τους όταν βρεθούν από κοντά. Για παράδειγμα, αν ξέρεις ότι είχε μια πολύ άσχημη μέρα, είναι καλύτερα να ξέρεις ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ για να αισθανθεί καλύτερα παρά να περιμένεις ότι θα γυρίσει στο σπίτι μέσα στην ενέργεια και τον ενθουσιασμό. 
Είναι περήφανοι ο ένας για τον άλλο.
Τους ευχαριστεί να είναι μαζί, να τους βλέπουν μαζί και να τους αντιμετωπίζουν σαν ζευγάρι. Δεν προσπαθούν να κάνουν επίδειξη, αλλά δεν έχουν και καμία αμηχανία με το γεγονός ότι είναι μαζί και οι γύρω το ξέρουν!
 Η συνήθεια είναι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που κάνεις σχεδόν αυτόματα και χρειάζεται μικρή προσπάθεια για να τη διατηρήσεις. Σύμφωνα με σχετική ψυχολογική έρευνα, απαιτούνται μόλις 21 μέρες καθημερινής επανάληψης για να γίνει ΣΥΝΗΘΕΙΑ μια συμπεριφορά σου. Οπότε, αγαπημένη μου, δεν έχεις παρά να διαλέξεις κάποιες από τις παραπάνω και να ξεκινήσεις την προσπάθεια να σας κάνεις πιο ευτυχισμένο ζευγάρι!
marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου