ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Choco-Bananaki

            Ενα τέλειο γλυκό ψυγείου, πανεύκολο και πεντανοστιμο! Σε βγάζει απ' τή δύσκολη θέση των απρόσμενων καλεσμένων! Όλα σε ενα μιξερ.


                   Choco-Bananaki

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο digestive
  • 3-4 ώριμες μπανάνες
  • 1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
  • 1 κουτί μορφατ (στο τσιγκινο κουτί)
  • μια χούφτα τρούφα σοκολάτας ή σταγόνες σοκολατας

Γλασο:
  • 1 κουβερτουρα 125 γρ.
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 γρ.
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Χτυπάμε το ζαχαρουχο με την μορφατ μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
    2. Ρίχνουμε στο μείγμα τα digestive σπασμένα αρκετά με τα χέρια μας.
    3. Επειτα ρίχνουμε τις ψιλοκομμενες μπανάνες και την τρούφα.
    4. Ανακατεύουμε το μείγμα για να ομογενοποιηθει με μια σπατουλα.
    5. Το βάζουμε σε ένα ωραίο πυρεξ και έτοιμο για ψυγείο.
    6. Για το γλασο, βάζουμε σε μπεν μαρί η κουβερτουρα με τη κρέμα γαλακτος μέχρι να γίνει ωραία γυαλιστερη κρέμα γκαναζ.
    7. Ρίχνουμε την γκαναζ πάνω στο γλυκό μετά από κανένα 15λεπτό που έχει μείνει στο ψυγείο.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Πιστέψτε με οι μεγάλοι το αγαπουν, τα παιδιά το λατρευουν. Θα γίνει η αγαπημένη σας λιχουδια !


    sintagespareas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου