ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΑΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ

ΑΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ
Δυστυχώς, το ελιξήριο της νεότητας δεν έχει βρεθεί ακόμα, κορίτσια μου, αλλά (!) η φίλη επιστήμη προσπαθεί να καλύψει το κενό και μάλιστα προσπαθεί πολύ φιλότιμα! Με τις έρευνες της μας αποκαλύπτει το «δρόμο» για τη μακροζωία, που αν τον περπατήσεις κάνοντας τα παρακάτω απλά βήματα...

... μπορεί να βρεθείς  μέχρι και στο Γκίνες στα γεράματα!
  • Κατανάλωσε κόκκινα τρόφιμα όπως κόκκινες πιπεριές, παντζάρια, ντομάτες και κόκκινα σταφύλια. Έχει αποδειχτεί ότι είναι προτιμότερες διατροφικές λύσεις επειδή έχουν πολύ ευεργετικά στοιχεία για την καλή λειτουργεία του οργανισμού μας αφού είναι είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη, ουσία  που έχει αντικαρκινική και καρδιοπροστατευτική δράση.
  • Πιες ημερησίως ένα φλιτζάνι τσάι. Σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες στο αίμα. Αυξάνει μάλιστα τα ποσοστά επιβίωσης έπειτα από ένα έμφραγμα κατά 28% !
  • Υιοθέτησε τη μεσογειακή διατροφή. Δεν έχουν σταματημό οι μελέτες που δείχνουν ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ένα από τα «κλειδιά» της μακροζωίας. Τι πρέπει να τρως λοιπόν; Στο καθημερινό σου μενού πρέπει να περιλαμβάνονται άφθονα λαχανικά, όσπρια, ψάρια, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως και να είναι σε περιορισμό το κόκκινο κρέας, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και τα γλυκά.
  • Πιες καφέ. Επιστήμονες από το Εθνικό Ιδρυμα Καρκίνου (NCI) των ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως όσοι πίνουν καφέ κινδυνεύουν αισθητά λιγότερο  να πεθάνουν από καρδιοπάθεια, πνευμονοπάθειες, εγκεφαλικό, διαβήτη και λοιμώξεις, σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν ποτέ καφέ. Στη συγκεκριμένη μελέτη η μείωση στη θνησιμότητα μεταξύ των εθελοντών που έπιναν καφέ ήταν της τάξεως του 10-15%!
  • Φάε τα μήλα με τη φλούδα. «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», λέει ο λαός και το πανεπιστήμιο της Αϊόβα τον δικαώνει πανηγυρικά  επιβεβαιώνοντας ότι ένα μήλο την ημέρα παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία - αρκεί να μην το ξεφλουδίζουμε. Δημοσιευμένη, στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Metabolism», μελέτη έδειξε ότι με το πέρασμα του χρόνου η καθημερινή κατανάλωση μήλου με τη φλούδα αυξάνει τη μυϊκή μάζα, μειώνει τη χοληστερόλη,  το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείς. Η ταχύτητα με την οποία μπορεί κάποιος να τρέξει 1.600 μέτρα στα 40 και στα 50 του χρόνια, αποτελεί σημάδι εμφάνισης κάποιας μορφής καρδιοπάθειας τρεις ή τέσσερις δεκαετίες αργότερα, υποστηρίζει μελέτη του Ιδρύματος Κούπερ στο Ντάλας. Μάλιστα οι άντρες που δυσκολεύονται να καλύψουν την απόσταση σε 10 λεπτά και οι γυναίκες σε 12, έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια και να χάσουν τη ζωή τους από αυτή! Να ξεκινούσες ένα τρεξιματάκι ή έστω να περπατούσες με πιο γρήγορο βήμα προς και από το γραφείο; 
  • Κάτσε και σήκω από το πάτωμα χωρίς καμία στήριξη. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Καρδιαγγειακής Πρόληψης» αναφέρει ότι όσοι μπορούν μετά τα 50 τους να κάθονται στο πάτωμα και να σηκώνονται χωρίς να στηρίζονται πουθενά, διατρέχουν πέντε έως έξι φορές χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία, σε σύγκριση με όσους χρειάζονται στήριξη!
  • Κοιμήσου περισσότερο. Μία έξτρα ώρα ύπνος κάθε βράδυ ισχυρίζεται πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, μπορεί να ελαττώσει μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες την αρτηριακή πίεση, προστατεύοντας έτσι σημαντικά από έμφραγμα και εγκεφαλικό.
  • Πλύνε καθημερινά τα δόντια σου. Πρόσφατη σουηδική μελέτη, με τη βοήθεια 1.390 εθελοντών, διαπίστωσε ότι όσοι δεν βούρτσιζαν τα δόντια τους και είχαν συνεπώς υψηλότερα επίπεδα βακτηρίων στην επιφάνεια των δοντιών και των ούλων τους, διέτρεχαν 80% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου. Εντυπωσιακό είναι ότι τα υψηλά επίπεδα βακτηρίων στα δόντια συσχετίστηκαν με θάνατο από καρκίνο έως και 13 χρόνια νωρίτερα!
  • Γέλα. Πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το γέλιο τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μάλιστα όταν είναι αληθινό και «βγαίνει» απ' την καρδιά σου, βελτιώνει τη ροή του αίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο από 20%!Επιπλέον μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρδιοπάθειας.
  • Παντρέψου και απόκτησε πολλούς φίλους. Η πολύ σημαντική μελέτη για τη μακροζωία « Grant», που ξεκίνησε το 1940 στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 1940 και διήρκεσε επτά δεκαετίες, κατέληξε ότι ένας ευτυχισμένος γάμος και οι καλοί φίλοι και μπορούν να χαρίσουν χρόνια στη ζωή μας.
  • Διάβασε ανάποδα ένα περιοδικό. Όταν ένας άνθρωπος συνειδητά πιέζει τον εαυτό του λίγο λίγο κάθε μέρα, υποβάλλει τον εγκέφαλό του σε ήπιο στρες, βλάπτοντας τα κύτταρά του. Πού το καλό σε αυτό; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι καθώς ο οργανισμός επιδιορθώνει αυτές τις βλάβες, επιδιορθώνει στα κύτταρα και αυτές που σχετίζονται με το γήρας.

Πάντως, όλα τα παραπάνω που σε συμβουλεύουν να φροντίσεις τη διατροφή σου, το σώμα σου, τη διάθεση σου και τις σχέσεις σου ουσιαστικά σε ένα καταλήγουν, αγαπημένη μου: φρόντισε ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!Πώς αλλιώς να στο πούμε πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου