Για 6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 25-30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
2 φιλέτα μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
3 - 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 - 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού αρακά
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανάβω το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα, σωτάρω σε χαμηλή φωτιά το λάδι με τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το μαϊντανό, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σβήνω με το λευκό κρασί. Προσθέτω τον αρακά και λίγο νερό και τον αφήνω να βράσει.
Κόβω τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, τον βάζω σε ένα ταψί, προσθέτω λίγο πιπέρι και από πάνω βάζω τα λαχανικά, που έχω ετοιμάσει.
Βάζω στο ταψί το νερό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο, και ψήνω το φαγητό για περίπου μια ώρα.
Βάζω το αλουμινόχαρτο και αφήνω το φαγητό να πάρει χρώμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Βάζω στο ταψί το νερό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο, και ψήνω το φαγητό για περίπου μια ώρα.
Βάζω το αλουμινόχαρτο και αφήνω το φαγητό να πάρει χρώμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου