ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μπακαλιάρος στο φούρνο με αρωματικά χορταρικά και λευκό κρασί

                        Μπακαλιάρος στο φούρνο με αρωματικά χορταρικά και λευκό κρασί

Για 6 άτομα

 

Χρόνος προετοιμασίας: 25-30 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ :

 
2 φιλέτα μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί 

3 - 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο 

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 

2 φλιτζάνια του τσαγιού αρακά 

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 

Αλάτι και πιπέρι
 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Ανάβω το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα, σωτάρω σε χαμηλή φωτιά το λάδι με τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το μαϊντανό, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι. 

Σβήνω με το λευκό κρασί. Προσθέτω τον αρακά και λίγο νερό και τον αφήνω να βράσει. 
 
Κόβω τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, τον βάζω σε ένα ταψί, προσθέτω λίγο πιπέρι και από πάνω βάζω τα λαχανικά, που έχω ετοιμάσει. 

Βάζω στο ταψί το νερό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο, και ψήνω το φαγητό για περίπου μια ώρα. 

Βάζω το αλουμινόχαρτο και αφήνω το φαγητό να πάρει χρώμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου