ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Φραουλένιο παγωτό σάντουιτς!


Φραουλένιο παγωτό σάντουιτς

 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε και .......
..... ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το αλάτι και την μπέικινγκ σόδα.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα, μέχρι να έχει πάχος περίπου 1 εκ. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε στους 160°C για 12-14 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Ρίχνουμε τις φράουλες, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει πουρές. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει καλά.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη βανίλια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το καυτό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν έχουμε ρίξει περίπου το μισό γάλα, μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μια άλλη κατσαρόλα και την ακουμπάμε πάνω στο αναμμένο μάτι.

Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα (περίπου 1-2 λεπτά). Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε περιστασιακά για να μην σχηματισθεί πέτσα. Μόλις κρυώσει λίγο, χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες. Στη συνέχεια ρίχνουμε το παγωτό μας στην παγωτομηχανή και συνεχίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό μας, φτιάχνουμε τα σάντουιτς και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

 Υλικά για τα μπισκότα:

250 γρ. βούτυρο

¾ του φλιτζανιού ζάχαρη

¾ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

2 αυγά

1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι

1 κ. γλ. αλεύρι

1 κ.γλ. μπέικινγκ σόδα

Υλικά για το παγωτό:

300 γρ. φράουλες, κομμένες στα τέσσερα

½ φλιτζάνι ζάχαρη

½ ξυλαράκι βανίλιας

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 φλιτζάνι γάλα πλήρες

1 κ.γλ. αλάτι

2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη

4 κρόκους αυγών

250 ml κρέμα γάλακτος

Πηγή: athensvoice.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου