ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Πρωταπριλιά 2018: Τα πιο πετυχημένα fake news που μας ξεγέλασαν φέτος

Αποτέλεσμα εικόνας για 1 april
Μήπως, διαβάζοντας εχθές τα ΜΜΕ, παρατηρήσατε κάποιες ειδήσεις που σας παραξένεψαν και σας έκαναν να «κολλήσετε», έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, προτού θυμηθείτε ότι είναι Πρωταπριλιά;...

Στην εποχή των Fake News, η χθεσινή μέρα αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τα ΜΜΕ να... εξασκηθούν στην τέχνη της παραπλάνησης. Τηρώντας την παράδοση για μία ακόμη χρονιά, διεθνείς ειδησεογραφικοί ιστότοποι, μεγάλες εταιρείες και τεχνολογικοί κολοσσοί αποπειράθηκαν να ξεγελάσουν το κοινό με τα αθώα ψεματάκια τους.

Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσοι ακριβώς την «πάτησαν» με κάθε ψέμα, τα πιο πετυχημένα fake news φαίνεται πως είχαν σχέση με την επικαιρότητα και ειδικότερα με την πολιτική. Τραμπ, Brexit και άλλα φλέγοντα ζητήματα βρέθηκαν στον επίκεντρο της φετινής Πρωταπριλιάς, ενώ η σουρεαλιστική πραγματικότητα που ζούμε φαίνεται πως έκανε φέτος πιο... πιστευτά ακόμα και τα πιο παρατραβηγμένα παραμύθια.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα fake news της φετινής Πρωταπριλιάς:

The Observer

Σχεδόν για κάθε πράγμα στη ζωή υπάρχει κι από ένα emoji. Η είδηση λοιπόν ότι μια ιταλική εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει emoji για το Brexit και το Remain, δεν είναι και τόσο παράξενη. Ο Observer όμως πήρε αυτήν την υποθετική ιδέα και την «τερμάτισε», κάνοντας λόγο για σάλο στην πολιτική ζωή της χώρας, με βουλευτές να τάσσονται κατά των διχαστικών εικονιδίων και να προειδοποιούν για... δασμούς στην χρήση των emoji στη μετα-Brexit εποχή.


Daily Mail

H εμμονή της βρετανικής εφημερίδας με τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Χάρι δεν είναι κάτι καινούργιο. Καθημερινά δεκάδες δημοσιεύματα αναφέρονται σε λεπτομέρειες της τελετής, από τη λίστα καλεσμένων μέχρι τα... φορέματα των παράνυφων. Έτσι, πολλοί αναγνώστες «κατάπιαν αμάσητα» τα fake news σχετικά με το... διαφορετικό bachelor party του πρίγκιπα, που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά γιόγκα και υγιεινά σμούθις με λαχανικά και φρούτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μέγκαν Μαρκλ - που έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι στον Πρίγκιπα - απαίτησε από εκείνον να αποχαιρετίσει την εργένικη ζωή με διαλογισμό και αποτοξίνωση, και όχι με ένα ξέφρενο πάρτι με αλκοόλ και στριπτιζέζ. Ο ερωτοχτυπημένος Χάρι συμφώνησε, και η Daily Mail αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες του πιο... ξενέρωτου bachelor στην ιστορία!


Heinz - Burger King

Η ανακοίνωση της Heinz ότι εργάζεται πάνω σε μια top secret συνταγή που θα προκαλέσει πάταγο το Πάσχα γέμισε με προσμονή τους φαν της εταιρείας. Όταν ωστόσο πληροφορήθηκαν τη φύση του νέου προϊόντος, έμειναν άφωνοι, αφού επρόκειτο για μια νέα πρωτοποριακή μαγιονέζα με γεύση... βελγικής σοκολάτας.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και το πρωταπριλιάτικο ψεματάκι της Burger King, που ανακοίνωσε ότι το νέο της μπέργκερ θα περιλαμβάνει ψωμάκι σοκολάτας, σος γλυκιάς μαρμελάδας και υλικά που παραπέμπουν περισσότερο σε... τούρτα ζαχαροπλαστικής.


Κοκα Κόλα με γεύση... αβοκάντο

Το πρωταπριλιάτικο προϊόν της Κόκα Κόλα θα είχε σίγουρα μεγάλη πέραση στους Millenials, που έχουν εμμονή με το αβοκάντο και απολαμβάνουν το εύγευστο λαχανικό σε πιάτα και ροφήματα από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

Η Κόκα Κόλα με γεύση αβοκάντο είναι μόνο μία από τις - fake - πρωτότυπες γεύσεις της νέας σειράς προϊόντων του κολοσσού των αναψυκτικών. Οι άλλες δύο πάντως - προζύμι και κάρβουνο - μάλλον δεν θα έχουν τόση πέραση στη γενιά του Instagram...

Virgin Australia

H εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον γνωρίζει ότι οι πολυάσχολοι επιβάτες του σήμερα δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλούν άσκοπα χρόνο σε πτήσεις. Έτσι παρουσιάσε τη νέα πρωτοποριακή παροχή της, που δεν είναι άλλη από συνεδρίες διαλειμματικής προπόνησης για όσους ταξιδεύουν αρκετές ώρες με τα αεροσκάφη της.

Το trailer που δείχνει δεκάδες επιβάτες να προπονούνται on air στα ποδήλατα γυμναστικής μπορεί κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα, αλλά το σημερινό μέγεθος των αεροσκαφών της εταιρείας είναι μάλλον απαγορευτικό για κάτι τέτοιο.

Το πορτοκαλί energy drink εμπνευσμένο από τον... Τραμπ

Και μόνο το γεγονός ότι ένας άνθρωπος σαν τον Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο πηδάλιο των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποτελεί για αρκετούς Αμερικανούς ένα...κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο. Η κυκλοφορία ενός energy drink με γεύση μανταρίνι, που είναι εμπνευσμένο από την πορτοκαλί απόχρωση του δέρματος του Αμερικανού προέδρου, θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολα πιστευτή.

Όσο για τον Τραμπ, φαίνεται να έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του που μάλλον θα εξελάμβανε ως κοπλιμέντο αυτήν τη έμπνευση της εταιρείας Carabao.

Η «καζούρα» της Ευρωβουλής προς τη Βρετανία

Η πρωταπριλιάτικη φάρσα της Ευρωβουλής ήταν ίσως η καλύτερη της ημέρας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να κάνει καζούρα στην Βρετανία, με αφορμή τα νέα της μετα-Brexit διαβατήρια μπλε χρώματος. 

Ανακοινώνοντας ότι «στο εξής όλα τα διαβατήρια της Ευρωζώνης να γίνουν σκούρα μπλε», η Ευρωβουλή έκανε το απόλυτο... σπάσιμο σε όσους υπέρμαχους του Brexit θέλουν διακαώς να διαφοροποιηθούν από την ΕΕ. 

Πώς νιώθεις όταν πας σε ένα πάρτι και βλέπεις άλλα δέκα άτομα να φοράνε τα ίδια ρούχα με τα δικά σου. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνθηκαν εχθές μερικοί Βρετανοί, με το πετυχημένο πρωταπριλιάτικο αστείο της Ευρωβουλής.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου