ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Η νόσος που "αποκαλύπτει" η κυτταρίτιδα!!


Αποτέλεσμα εικόνας για κυτταρίτιδα

Ένα πρόβλημα που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε αισθητικό, η κυτταρίτιδα, γνωστή και ως "γυναικείος εχθρός", αποτελεί δείκτη ύπαρξης του μεταβολικού συνδρόμου, του συνδρόμου που συνιστά προθάλαμο για τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα και αφορά έναν στους 4 Έλληνες......

"Η έλλειψη άσκησης και το διατροφικό πρότυπο που ακολουθούμε τις τελευταίες δεκαετίες, που χαρακτηρίζεται από στέρηση του λίπους, οδήγησε σε τροφές που, για να έχουν καλύτερη γεύση, περιέχουν τελικά περισσότερους υδατάνθρακες και ζάχαρη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κυτταρίτιδα έρχεται να σηματοδοτήσει μια μεταβολική εκτροπή, την ύπαρξη μεταβολικού συνδρόμου", επισημαίνει ο παθολόγος, διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Σωτήρης Αδαμίδης, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (ESoDiMeSO), με αφορμή το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και στις 5 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη συμμετοχή 100 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. "Γι’ αυτό και πολλές φορές, ο δρόμος μιας γυναίκας για την ομορφιά, την οδηγεί στην υγεία. Η προσπάθεια μιας γυναίκας να είναι όμορφη, έχει και προεκτάσεις υγείας", εξηγεί ο κ. Αδαμίδης. 
Οι τρεις προτεραιότητες των συστημάτων υγείας
Ο διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο και η παχυσαρκία αποτελούν προτεραιότητα για τα συστήματα υγείας σε ολόκληρη τη Ευρώπη. Η γνώση για την πρόληψη και τη θεραπεία αυτών των σύγχρονων επιδημιών είναι ως εκ τούτου σημαντική. Με αυτόν τον σκοπό, στο 4ο συνέδριο της EsoDiMeSO, γιατροί όλων των ειδικοτήτων, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι, φοιτητές Ιατρικής, αλλά και απλός κόσμος θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, μέσα από ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων, όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον διαβήτη, το μεταβολικό σύνδρομο και την παχυσαρκία. 
Στα θέματα του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις, ανάμεσά τους:
•Η στοματική υγιεινή και οι καρδιολογικές προεκτάσεις της
•Ενδοσκοπικές επεμβάσεις αδυνατίσματος
•Η αποφρακτική άπνοια αυξάνει την πιθανότητα αμφιβληστροπάθειας
•Το μεγάλο λάθος με τη βιταμίνη D
•Ο γάμος παχαίνει τους άνδρες 
•Πώς αντιδρά ο εγκέφαλος στον διαβήτη;
•Πόσα αυγά μπορούμε να καταναλώνουμε χωρίς να φοβόμαστε τη χοληστερόλη; (μελέτη Harvard)
•H τηλεόραση στο δωμάτιο του παιδιού και η παιδική παχυσαρκία
•Φυσικές θεραπείες στην αντιμετώπιση των μεταβολικών νοσημάτων
•Παχυσαρκία: Φίλος ή εχθρός της οστεοπόρωσης; 
•Προγράμματα άσκησης που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό (από τις γυμνάστριες Σοφία Βουτσινά και Σοφία Παθέκα).



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου