ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η στύση του θανάτου,οι στεναγμοί μετά θάνατον και άλλα απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα ενός νεκρού!


Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το νεκροτομείο και το πτώμα με τη στύση ανήκει στον Ντίλιγκερ

Όλοι ξέρουμε και πιστεύουμε πως με τον βιολογικό θάνατο σταματάνε όλες οι λειτουργίες του οργανισμού. Και πραγματικά ισχύει αυτό. Όμως κάποιες λειτουργίες συνεχίζουν να υπάρχουν για αρκετή ώρα ακόμη. Διαβάστε απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όταν η καρδιά και ο εγκέφαλος σταματούν…



Πολλοί λένε ότι αμέσως μετά τον θάνατο τα μαλλιά και τα νύχια μεγαλώνουν. Οι επιστήμονες όμως έχουν μια διαφορετική άποψη. Δεν μεγαλώνουν, αλλά φαίνεται ότι μεγαλώνουν, αφού το δέρμα χάνει τα υγρά του συρρικνώνεται με αποτέλεσμα τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά ή νύχια να φαίνονται μεγαλύτερα.

Οι μύες μπορεί να κινηθούν. Αυτό ισχύει και εξηγείται απλά. Με τον θάνατο κάποιου επικρατεί η λεγόμενη νεκρική ακαμψία. Ο εγκέφαλος παύει να λειτουργεί και να δίνει εντολές στους μύες να κάνουν κινήσεις. Όμως υπάρχουν και κάποιοι μύες που κινούνται αντανακλαστικά και ανεξάρτητα από τις εντολές του εγκεφάλου. Έτσι σε πολλά πτώματα φαίνεται να γίνονται συσπάσεις (σε διάφορα σημεία) οι οποίες όμως είναι αντανακλαστικές.


Ο νεκρός μπορεί να βγάλει αναστεναγμούς. Αυτό και εάν παραπέμπει σε ταινία θρίλερ. Όμως έχει εξήγηση. Εάν κάποιος λίγο πριν πεθάνει κρατήσει μέσα του οξυγόνο και αργότερα με κάποιο τρόπο (πχ κατά τη μετακίνηση του πτώματος) οι πνεύμονες πιεστούν, το οξυγόνο θα βγει προς τα έξω, θα περάσει μέσα από τις φωνητικές χορδές και θα δημιουργηθεί ένας ήχος σαν στεναγμός.

Η πέψη συνεχίζει κανονικά, όταν κάποιος πεθαίνει. Ναι αυτό ισχύει. Με τον θάνατο κάποιου δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα πεθαίνουν μέσα του όσα βακτήρια υπάρχουν. Για παράδειγμα τα βακτήρια του εντέρου που συνεχίζουν να ζουν και να «τρώνε» τα τοιχώματα και να δημιουργούν αέρια. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα αέρια να βγαίνουν πολλές φορές ηχηρά μέσα από τα πτώματα.


Η στύση του θανάτου. Άλλο ένα μυστήριο το οποίο όμως εξηγείται επιστημονικά. Η τελευταία στύση του άνδρα που ονομάζεται και «Άγγελος Θανάτου». Πρόκειται για μια μεταθανάτια στύση που συμβαίνει συχνά όταν κάποιος πεθαίνει με το πρόσωπο προς τα κάτω. Είναι απλά μια αντανακλαστική αντίδραση και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου