ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τι μπορούμε να πάθουμε εάν δεν κοιμόμαστε στο πλήρες σκοτάδι, δίχως φώτα;

darksleep
Ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι ο ύπνος που δεν λαμβάνει χώρα σε ένα κατασκότεινο δωμάτιο, δεν είναι ύπνος. Δεν προσφέρει ξεκούραση και συχνά πυκνά, επιβαρύνει τον οργανισμό, αντί να τον αποφορτίζει.

Οι επιπτώσεις στον οργανισμό δρουν συσωρευτικά. Δηλαδή δεν τις νιώθετε από την αρχή που θα κοιμάστε με κάποιο φως αναμμένο, ή με την τηλεόραση να παίζει, αλλά με το πέρασμα του χρόνου. Η βασικότερη επίπτωση είναι πως δεν ξεκουραζόμαστε. Όσο και να νομίζουμε ότι ξεκουραστήκαμε, στην πραγματικότητα ο εγκέφαλος μας δεν ξεκουράστηκε όπως θα έπρεπε.
Αποτέλεσμα αυτού είναι με τον καιρό, τα νεύρα μας να είναι σε χειρότερη κατάσταση, η σκέψεις μας να μην είναι δομημένες (αφού ο εγκέφαλος είναι ένας κουρασμένος και όχι ένας ξεκούραστος εγκέφαλος), να είμαστε εκνευρισμένοι και ανήσυχοι δίχως λόγο και αιτία καθώς και πολλές άλλες μικροενοχλήσεις που μας τσακίζουν.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Σεούλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Σενγκ Μπονγκ-Χονγκ διαπίστωσαν ύστερα από πειράματα ότι ακόμη και το ελάχιστο, ακόμη και το χαμηλότερο φως να υπάρχει στο δωμάτιο που κοιμόμαστε η ποιότητα του ύπνου μας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Ο εγκέφαλος ακόμη και όταν κοιμόμαστε αντιλαμβάνεται τον φωτισμό και αυτομάτως αντί να χαλαρώσει βρίσκεται σε μια χαμηλή διέγερση. Διέγερση όμως που δεν επιφέρει την ξεκούραση.
Καλό λοιπόν θα είναι να κοιμάστε στο πλήρες σκότος εάν θέλετε να ξεκουραστείτε πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου