ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Το μεγαλύτερο ενυδρείο του κόσμου!

%IMAGEALT%
Φιλοξενεί περισσότερα από 120.000 ψάρια, 500 διαφορετικών ειδών σε σχεδόν 40 εκατομμύρια λίτρα που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μέσα από 1.100 τετραγωνικά μέτρα ειδικού τζαμιού. Βρίσκεται στην .....
....Ατλάντα των ΗΠΑ αλλά οι φωτογραφίες είναι καλύτερες κι απ' το ταξίδι.

Χρειάστηκαν γύρω στα 300 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο ενυδρείο του κόσμου και ένας άνθρωπος που από μικρός αγαπούσε τις γυάλες με τα ψάρια. Μεγαλώνοντας ο κροίσος Μπέρναρντ Μάρκους κατάφερε να επισκεφτεί συνολικά 56 ενυδρεία σε 13 χώρες του πλανήτη για να οραματιστεί το δικό του μεγαλούργημα. Ο ίδιος επένδυσε 250 εκατομμύρια από τα δικά του δολάρια, κάποιοι συμπλήρωσαν τα χρήματα που έλειπαν και η Coca Cola του πρόσφερε τη γη.


%IMAGEALT%

Στο Georgia Aquarium ο επισκέπτης τα χάνει παρατηρώντας τις πέντε γιγαντιαίες δεξαμενές με ξεχωριστά θέματα που διαμορφώθηκαν γύρω από την κυκλική κυρίως αίθουσα. Φάλαινες, καρχαρίες, πινγκουίνοι, ηλεκτροφόρα χέλια, θαλάσσια άλογα έως αστερίες, καβούρια και ψάρια σε όλα τα χρώματα και μεγέθη, κινούνται πίσω απ' τις γυάλινες προθήκες προσφέροντας ένα σπάνιο θέαμα που φυσικά έχει αξιοποιηθεί αναλόγως: στις εγκαταστάσεις του ενυδρείου λειτουργούν αίθουσες για γιορτές, δεξιώσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ ανάμεσα στα ευφάνταστα προγράμματα για τα παιδιά, οι ειδικοί έχουν προβλέψει τη διανυκτέρευση στον υδάτινο κόσμο. Φανταστείτε μόνο τη χαρά τους.


Το μεγαλύτερο ενυδρείο του κόσμου σε αριθμούς:

  • Για να γεμίσουν οι δεξαμενές χρειάζονται 8 εκατομμύρια γαλόνια απλό νερό βρύσης που αναμιγνύεται με 750 χιλιάδες κιλά αλάτι για να γίνει αλμυρό.

    %IMAGEALT%

  • 218 αντλίες, 141 φίλτρα άμμου και 70 μηχανισμοί για την απομάκρυνση των πρωτεινών διατηρούν το νερό καθαρό και κατάλληλο για τη διαβίωση των ψαριών.
  • Στις εγκαταστάσεις του ενυδρείου υπάρχουν δύο ψυγεία που χωράνε 13 χιλιάδες κιλά φαγητό για τα ψάρια.
  • Για τα άρρωστα ψάρια, υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος με 26 δεξαμενές νοσηλείας (κάτι σαν τα κρεβάτια στο νοσοκομείο), 15μελές ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμός που επιτρέπει από ακτινογραφίες έως εγχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου