Παίρνουμε τα κομμάτια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια και φλούδα, τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν υγρό. Το βάζουμε στην άκρη....
Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη και το νισεστέ σε μία αντικολλητική κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το καρπούζι.
Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά.
Πρέπει να ανακατεύουμε συχνά και να ξύνουμε τη βάση της κατσαρόλας με μία ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας το μείγμα.
Βράζουμε και ανακατεύουμε συχνά, για 5 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα .
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, το εκχύλισμα βανίλιας.
Περνάμε από λεπτό κόσκινο πιέζοντας το μείγμα με μία σπάτουλα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη βάζοντάς τη να κολλήσει επάνω στην πουτίνγκα για να μην κάνει πέτσα.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Τη σερβίρουμε σε μπολ με τη σαντιγί και τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Tip
Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε με κανέλα, σοκολάτα και τριμμένα μπισκότα!
Υλικά
1.400 γρ. κομμάτια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια και φλούδα
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. νισεστέ
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
100 γρ. σαντιγί
50 γρ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας όπως κολοκυθόσπορους
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου