ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Από σταφύλια που έμειναν και ξίνισαν κάνετε εύκολα το δικό σας ξύδι!


Πώς να φτιάξετε το δικό σας ξίδι


Το ξίδι είναι πολύ απλό στην παρασκευή του αφού φτιάχνετε με προϊόντα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας! Από τα σταφύλια που έμειναν στο ψυγείο και ξίνισαν ή το κρασί που έχουμε καιρό ανοιχτό .........
και έχασε τη γεύση του. Δείτε δύο εύκολους τρόπους για να φτιάξετε το δικό σας ξίδι.


Μπορείτε επίσης να παρασκευάσετε την αρωματική εκδοχή του ξίδιού. Προσθέστε κόκκινη καυτερή πιπεριά, ροζ πιπέρι ή εστραγκόν, δάφνη, κρεμμύδι, σκόρδο και ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Ξίδι από κρασί
Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή πλαστικό δοχείο ρίχνετε το κρασί 5 λίτρα, προσθέτετε ζεστό νερό 700ml  και 30 γραμμάρια ζυμαρικά με τρύπα όπως πέννες ή ριγκατόνι (τα ζυμαρικά θα συντελέσουν στη ζύμωση και στη μετατροπή του κρασιού σε ξίδι) θα  Μη σφραγίσετε καλά το δοχείο. Αντίθετα, φροντίστε να αερίζεται αρκετά και να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου από 18ο C έως 30o C. Σε 2 με 3 μήνες το σπιτικό ξίδι θα είναι έτοιμο.

Ξίδι από σταφύλια
Αν τα σταφύλια σας έχουν ξινίσει σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε με τα χέρια σας τα σταφύλια και τα βάζετε σε ένα δοχείο, χωρίς να κλείσετε το καπάκι. Σταδιακά, το σάκχαρο μετατρέπεται σε οινόπνευμα. Τα αφήνετε 1-2 μήνες και έπειτα τα σουρώνετε, πετάτε τα σταφύλια και ο χυμός πλέον είναι το ξίδι.



Υλικά

Για ένα δοχείο ξύδι


Ξίδι από κρασί
5 λίτρα κρασί ξιδιασμένο
750 ml ζεστό νερό
30 γραμμάρια μακαρόνια πέννες -  1 φέτα ψωμί

Ξίδι από σταφύλια
1 μεγάλο μπολ από ξινισμένα σταφύλια
1 δοχείο



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου