ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Νηστίσιμα κολοκυθάκια γεμιστά!

Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο
Λίγο πριν την γιορτή της Παναγιάς και ενώ τα κολοκυθάκια είναι στο φόρτε τους μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αρτύσιμα υλικά από τα αγαπημένα μας κολοκυθάκια γεμιστά με νηστίσιμα υλικά και να έχουμε ένα νηστίσιμο φαγητό που θα μας μείνει αξέχαστο......


Υλικά για 2-4 άτομα

10 κολοκύθια χοντρά
1 κιλο μέτριες ή μικρές γαρίδες
10 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
2 πατάτες κομμένες
2 καρότα τριμμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
μουστάρδα
2 λεμόνια (θα χρειαστούμε το χυμό τους)

Εκτέλεση
Βράζουμε για ένα τεταρτάκι τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε  από το κέλυφός τους. Εαν οι γαρίδες είναι μεγαλούτσικες τις ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε τα κολοκύθια και αφαιρούμε το κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι αφαιρούμε και το εσωτερικό από τα κολοκύθια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό που αφαιρέσαμε προηγουμένως από τα κολοκύθια, και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε στο τηγάνι τις ψιλοκομένες και καθαρισμένες γαρίδες και τις  αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί θα είναι η γέμιση για τα κολοκύθια μας.
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα ¾ του ύψους τους.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε όρθια σε μια κατσαρόλα και βάζουμε ανάμεσα τους τις κομμένες ντομάτες.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση.
Βάζουμε τα κλωνάρια  μαϊντανού και τον άνηθο και το απαραίτητο αλάτι και πιπέρι στο φαγητό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις δούμε ότι έχει πάρει βράση, αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Μετά τα 30 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα μουστάρδας που θα αντικαταστήσει το αρτύσιμο αυγολέμονο.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, χτυπάμε τη μουστάρδα με λάδι και σταδιακά προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι.
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας την περιχύνουμε στα κολοκύθια

ΙΔΕΑ :Εάν κάποιος θέλει μπορεί να αντικαταστήσει τις γαρίδες με μανιτάρια! 


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου