ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Κατοικίδια και διαμέρισμα!



Πριν αποφασίσουμε να πάρουμε ένα ζωάκι στο διαμέρισμα καλό θα είναι να μελετήσουμε προσεκτικά το νόμο. Το ίδιο ισχύει και για εμάς που ήδη έχουμε κάποιο καθώς τα πρόστιμα πλέον είναι μεγάλα. Τηρώντας το .....
..... νόμο σεβόμαστε όχι μόνο τον διπλανό μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι πρέπει να γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ερμηνεία του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ο νέος νόμος 4039/2014 επιτρέπει να έχουμε όσα ζώα θέλουμε στο διαμέρισμα , αρκεί να τηρούνται και οι υπόλοιπες παράμετροι που προβλέπονται:

1.Πρέπει τα ζώα να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους.
2.Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
3.Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων και αφορά χώρους όπως ο κήπος, ο ακάλυπτος και η πιλοτή της πολυκατοικίας.
4.Δεν επιτρέπει τα ζώα να διαμένουν μόνιμα στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος ή τις βεράντες.
5.Τα ζώα πρέπει να έχουν σημανθεί (φέρουν τσιπ) και βιβλιάριο υγείας.
6.Να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας των ζώων.
7.Να τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις που αφορούν τον εμβολιασμό τους, την αποπαρασίτωσή τους και την καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους (ασανσέρ, σκάλες, πιλοτή).
8.Να τηρούνται οι αστυνομικές διατάξεις (ώρες κοινής ησυχίας κλπ).
Υπάρχει ωστόσο ένα ζήτημα σε σχέση με τον αριθμό των κατοικίδιων που μπορούν να φιλοξενούνται σε κάθε διαμέρισμα. Ο νόμος ορίζει πως δεν υπάρχει περιορισμός, στις περιπτώσεις όμως που το καταστατικό της πολυκατοικίας ορίζει διαφορετικά, κάθε ένοικος δεν μπορεί να φιλοξενεί στο διαμέρισμά του πάνω από δύο κατοικίδια. Μετά από επιστολές της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπουργείο Υγείας που είχαν σαν αποτέλεσμα την προσφυγή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επιτέλους μπήκε ένα τέλος στην αυθαιρεσία και την άγνοια διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου, κυρίως των υγειονομικών, σχετικά με τον αριθμό των ζώων που επιτρέπονται σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες.






Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου