Εσύ πόσα παγωτά έφαγες φέτος το καλοκαίρι; Η πιο κλασική ερώτηση των παιδικών μας χρόνων απαντάται σε αυτή τη λίστα με τα αγαπημένα μας παγωτά από τα...
χρόνια της αθωότητας.
Η διαδρομή στις διακοπές γνωστή: θάλασσα, κατάστημα, ψυγείο, παγωτό. Την ώρα που βουτούσες μέσα σε ένα τεράστιο ψυγείο για να βρεις το αγαπημένο σου παγωτό, βίωνες μια στιγμή στον παράδεισο. Πόση ευτυχία μπορούσε να προσφέρει ένα απλό παγωτό; Μόνο όταν το βιώσεις ως παιδί μπορείς να το συνειδητοποιήσεις.
Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων ήταν πιο απλά και ταυτόχρονα πιο εντυπωσιακά. Από την πατούσα και τη μπανάνα, στις απίθανες γρανίτες, τους πελώριους πύργους και όλα εκείνα τα παγωτά που βρίσκαμε στα ψυγεία όταν ήμασταν παιδιά. Φτιάξαμε μια λίστα με εκείνα που έμειναν ανεξίτηλα στο μυαλό μας από τότε που τα παγωτά κυκλοφορούσαν μόνο τους καλοκαιρινού μήνες. Κάποια κυκλοφορούν και σήμερα, ενώ άλλα παραμένουν απλά μια γλυκιά ανάμνηση.
Μπανάνα
Laky Cap
Εντάξει αυτό το παγωτό δεν το έπαιρνες για τη γεύση του. Αλλά πριν ακόμη τα πασχαλινά αυγά εξελιχθούν σε εργοστάσιο παιχνιδιών, ήταν ο επίγειος παράδεισος. Και παγωτό και παιχνίδι μαζί.
Καλό θα ήταν να παίρνατε πάντα δύο (ευτυχώς κυκλοφορούσαμε κατά ομάδες τότε) γιατί αν σου έπεφτε το κοριτσιστικό δώρο ήταν τρελή ξενέρα. Αντίστοιχο παγωτό η Καραμπόλα της ΕΒΓΑ, είχε θυμάμαι το πιο απίθανο βατραχάκι που με ένα λαμάκι έκανε θόρυβο.
Πατούσα
Μαζί με τη μπανάνα, εκεί στο ψυγείο της ΕΒΓΑ, υπήρχε και η πατούσα. Με φράουλα αυτή. Ε, πάντα ένας έπαιρνε το ένα και ο άλλος το άλλο.
Κοκτέηλ
Θυμάστε που τα παγωτά έκλειναν με χάρτινο καπάκι που απλά τραβούσες από μια προεξοχή. Αυτό το παγωτό, το τρινιτά, ήταν όλα τα λεφτά κυρίως για τα κροκάν και τη σοκολάτα που είχε από πάνω.
Τρόικα
Να που αυτή η λέξη κάποτε σήμαινε παγωτό σε τρεις γεύσεις στο ίδιο ξυλάκι.
Shock
Το πιο προκλητικό περιτύλιγμα παγωτού ever. Ένα φερμουάρ από το οποίο πάλευαν να βγουν δυο γυναικεία στήθη. Πολύ κόντρα εικόνα να βλέπεις ένα παιδί να παλεύει να φάει ένα πύραυλο shock. Ήταν όμως διαφορετικός για το χαρακτηριστικό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου