Μια συνταγή για μια δροσερή Πουτίγκα Καρπουζιού, για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού....
Υλικά συνταγής
6 φλ. τσαγιού ψίχα καπρουζιού χωρίς τους σπόρους
1/4 φλ. τσαγιού κορν φλάουερ
1/2 φλ. τσαγιού ακριλική ζάχαρη
1 κ.γ. σπόρους του γλυκάνισου [προαιρετικά]
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης με 36% λιπαρά
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Για γαρνίρισμα: διάφορα φρέσκα φρούτα ή χοντροσπασμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης και ξύσμα σοκολάτας.
Εκτέλεση συνταγής
Πολτοποιείτε τη ψίχα του καρπουζιού στο multi. Περνάτε το πολτό από πολύ λεπτό σουρωτήρι για να πάρετε μόνο το χυμό.
Κρατάτε ½ φλιτζάνι χυμό στην άκρη και βράζετε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με την ζάχαρη και τους σπόρους του γλυκάνισου [προαιρετικά] σε κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανακατεύετε καλά το κορνφλάουρ με το ½ φλιτζάνι του καρπουζοχυμού μέχρι να γίνει σαν μια απαλή αλοιφή και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι. Σιγοβράζετε για 3 λ και ρίχνετε το χυμό του λεμονιού ή του λάϊμ.
Μοιράζετε το μείγμα σε 6 φορμάκια, αφού τα βρέξετε πρώτα, και τα αφήνετε να κρυώσουν στο ψυγείο για 5 ώρες.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος και τη άχνη ζάχαρη σε πηχτή σαντιγί. Βγάζετε με το ξεφλουδιστήρι λαχανικών ξύσμα σοκολάτας και χοντροκοπανίζετε τα φιστίκια. Γαρνίρετε κάθε πουτίγκα με λίγη σαντιγί, λίγα φιστίκια και λίγο ξύσμα σοκολάτας. Εναλλακτικά μπορείτε να παραλείψετε τη σαντιγί και να γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου