Γκιούλμπασι με μοσχαρίσιο και αν σας αρέσει και αρνίσιο κρέας, κοκκινιστό στη γάστρα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γκιούλμπασι έτοιμο σε 20 λ για το φούρνο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά σίγουρα και οι καλεσμένοι σας.....
Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας [ποντίκι] κομμένο σε κύβους [*]
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά σε μικρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
100 γρ. γραβιέρα πικάντικη σε κομματάκια ή κεφαλοτύρι
4 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κοφτές κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. βιτάμ
μπαχάρι σε κόκκους
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε μια γάστρα, ρίχνετε μέσα λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε σε στρώσεις, τα κομματάκια κρέατος αλατοπιπερωμένο, τις πιπεριές, τις ντομάτες , τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τέλος τα τυριά.
Περιχύνετε με το πελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη και το μπαχάρι σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, το βιτάμ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κλείνετε τη γάστρα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 2 1/2 ώρες περίπου.
[*] Προαιρετικά, αποτέλεσμα αντικαταστείστε το μισό κιλό μοσχαρίσιο κρέας με μισό κιλό αρνί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου