Πιλάφι με γαρίδες. Ένα φανταστικό νηστίσιμο φαγητό, ένα υπέροχο, εύγευστο πιλάφι,αφού η γεύση της γαρίδας είναι παντού ακαταμάχητο.Ένα νόστιμο χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε το.....
Υλικά συνταγής
800-1000 γρ. γαρίδες
1 φύλλα δάφνης
2-3 κλαδιά σέλινο
1 καρότο ψιλοκομμένο κυβάκια ή ροδέλες
3-4 κόκκους κόκκινο πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντοματοχυμό
2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Λίγο κάρυ [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις γαρίδες χωρίς να τις καθαρίσετε. Βράζετε σε κατσαρόλα 5-6 ποτήρια νερό και βάζετε τις γαρίδες, προσθέτετε το σέλινο, το καρότο, τους κόκκους πιπεριού, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 15΄περίπου.
Στραγγίζετε τις γαρίδες, [κρατάτε το ζωμό τα καρότα και το σέλινο που ψιλοκόβετε] και τις καθαρίζετε από τα κελύφη τους κρατώντας τις ουρίτσες τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ζουμί από τις βρασμένες γαρίδες, [θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φλιτζάνια διαφορετικά προσθέστε νερό], προσθέτετε, το κάρυ [προαιρετικά] τον ντοματοχυμό και αλατοπιπερώνετε.
Τέλος ρίχνετε στη κατσαρόλα το ρύζι και αφήνετε να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Σερβίρετε το ρύζι και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου