ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τούρτα Medovik από την Ρωσία με αγάπη…

Τούρτα Medovik με μέλι
Ζούμε σε μία εποχή όπου η πληροφορία ταξιδεύει με άπειρη ταχύτητα από όλο τον κόσμο. Έτσι μπορούμε να γνωρίσουμε παροδοσιακά φαγητά και γλυκά από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σήμερα σας έχω μία ρώσικη συνταγή για τούρτα με κύριο συστατικό το μέλι.


Είναι μία πολύ δημοφιλής τούρτα στην Ρωσία που αποτελείται από πολλά στρώματα ζύμης και έχει πολλές εκδοχές. Μία εκδοχή είναι αυτή η συνταγή που νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ…




Υλικά:

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο (μαλακό)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
3-3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
450γρ.ξινή κρέμα (περίπου 3 φλιτζάνια)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
1 ½ φλιτζάνι λιωμένη σοκολάτα
 Τούρτα Medovik με μέλι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μέλι.
Προσθέτουμε τα αυγά.
Διαλύουμε τη σόδα στο ξύδι, στη συνέχεια την προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι (η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια).
Την βάζουμε στο ψυγείο για 15-30 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7-9 μπάλες. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα στρώματα ζύμης σε ταψιά με επένδυση λαδόκολλα στους 190°C για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Για να κάνουμε την κρέμα χτυπάμε την ξινή κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί για 5 λεπτά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω σε κάθε στρώμα ζύμης με λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Μπορούμε να γαρνίρουμε από πάνω με ρόδι, σοκολάτα και φουντούκια. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου