Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον καφέ, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε ελαφρώς και μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα κυλίνδρου (διαμέτρου 6-8 εκ.) και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βγάζουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε φέτες. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις φέτες των μπισκότων, αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσά τους. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Ετοιμάζουμε παράλληλα τη γέμιση: Βάζουμε σε μπολ το τυρί, τη βανίλια, το ξύσμα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Ταυτόχρονα, τοποθετούμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν επάνω σε σχάρα. Απλώνουμε λίγη από τη σοκολάτα πάνω στα μισά μπισκότα και λίγο από το μείγμα του τυριού στα υπόλοιπα. Ενώνουμε τα μπισκότα μεταξύ τους και τα αφήνουμε για μία ώρα προτού τα σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου