- καρυδάκι πράσινο
- ζάχαρη(όσο ζυγίζουν τα καρυδάκια)
- 1½ ποτήρι νερό για το δέσιμο (για κάθε κιλό)
- Χυμό από 1/2 λεμόνι (για κάθε κιλό)
- Λίγα μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και τρυπάμε τα καρύδια.
Τα βράζουμε και χύνουμε το νερό 5 φορές (ξεπίκρισμα) .
Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουμε.
Χωρίζουμε σε μικρές ποσότητες για να χωράνε σε μικρές κατσαρόλες και ακολουθεί το δέσιμο με τη ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το γλυκό σε ανοξείδωτες λεκάνες για να κρυώσει.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με το γλυκό μας.
Τα βράζουμε και χύνουμε το νερό 5 φορές (ξεπίκρισμα) .
Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουμε.
Χωρίζουμε σε μικρές ποσότητες για να χωράνε σε μικρές κατσαρόλες και ακολουθεί το δέσιμο με τη ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το γλυκό σε ανοξείδωτες λεκάνες για να κρυώσει.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με το γλυκό μας.
topsyntages
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου