ΥΛΙΚΑ
- 1 lt γάλα
- 5 κ.σ. κόρν φλάουρ
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- 2 πακ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
Για τη σος σοκολάτας:
- 2 πλάκες κουβερτούρα
- ½ φλ. γάλα εβαπορέ
- Προαιρετικά, σαντιγί για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 3-4 κουταλιές από το κρύο γάλα διαλύουμε το κορν-φλάουρ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά.
Όταν γίνει χλιαρό προσθέτουμε το κορν-φλάουρ και αφήνουμε την κρέμα να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο με μεμβράνη για να κρυώσει.
Φτιάχνουμε τη σος σοκολάτας: σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε με το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Στη βάση ενός γυάλινου μπολ απλώνουμε μια στρώση από τα μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομμάτια. Πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε μια στρώση κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια στρώση σος σοκολάτας. Συνεχίζουμε σε στρώσεις όλα τα υλικά και στην επιφάνεια στολίζουμε με κακάο, τρούφα ή με επιπλέον τριμμένα μπισκότα.
Αφήνουμε το τράιφλ στο ψυγείο για 3-4 ώρες και το σερβίρουμε κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου