- 500 γρ. σοκολάτα περιεκτικότητας 55%-60%
- 1/3 φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1/3 φλ. ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1/3 φλ. καβουρδισμένα φουντούκια
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα & καβουρδισμένα: φουντούκι, αμύγδαλο και φιστίκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί
Σε μπεν μαρί (μπολ πάνω από νερό που βράζει) προσθέτουμε τα 2/3 της σοκολάτας μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα για να λιώσει και ταυτόχρονα να ρίξει τη θερμοκρασία του μείγματος.
Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα το ξαναβάζουμε στο μπεν μαρί για λίγα λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί το «στρώσιμο».
Για να καβουρδίσουμε τους ξηρούς καρπούς τους βάζουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σε μπλέντερ χοντροαλέθουμε πρώτα τα φιστίκια, μετά τα φουντούκια και μετά τα αμύγδαλα.
Σε ένα μεσαίο μπωλ, ρίχνουμε τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη λαδόκολλα και με μια σπάτουλα σιλικόνης ή μαρίζ, ισιώνουμε το μίγμα.
Χτυπάμε το ταψί πάνω στον πάγκο εργασίας λίγες φορές με γρήγορο ρυθμό , ώστε να φύγουν οποιεσδήποτε φυσαλίδες που μπορεί να είχαν δημιουργηθεί στη σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές των ψιλοκομμένων ξηρών καρπών σ’ολο το μήκος της σοκολάτας.
Χαράζουμε την επιφάνεια σε ομοιόμορφα κομμάτια και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί (για 5 λεπτά στο ψυγείο ή για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 20-21 βαθμοί).
Σπάμε σε κομματάκια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου