ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τα πιο αγαπημένα 'πριγκιπικά' κομμάτια της ποπ κουλτούρας


Μιας και το Royal Baby έχει γεμίσει πάλι τις τηλεοράσεις και το ίντερνετ με τον πρίγκιπα William, την Kate και τις βρετανικές γραφικότητες, το Cosmo.gr παραμένει σε πριγκιπικά επίπεδα και σημειώνει το αντίστοιχο, αγαπημένο entertainment.        

Το πριγκιπικό μωρό γεννήθηκε, είναι αγόρι, είναι καλά και οι αγαπημένοι Βρετανοί με τις ντουντούκες και τις επίσημες ανακοινώσεις περασμένων αιώνων βγήκαν να το φωνάξουν στα πέρατα. Ωραία, να δούμε καμιά ταινία καλύτερα;
Ή έστω λίγο Prince να αφεθούμε στο groove; Ακόμα κι αν οι βασιλικοί θεσμοί σε αφήνουν παγερά αδιάφορη (με αφήνουν), δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις απολαύσει κάποιο κομμάτι της ποπ κουλτούρας που έχει να κάνει με στέμματα, με βασίλισσες ή με τη λέξη 'prince' σκέτο.
Το Cosmo.gr συγκέντρωσε τα καλύτερα από αυτά:

Ο Prince και το φιλί του

 

Πάρα πολύ τίμια και ειλικρινή τα λόγια του Prince στο 'Kiss', εκεί που ενημερώνει την/τον αγαπημένη/ο του ότι δεν τον ενδιαφέρει πόσο όμορφη/ος (ενδεχομένως και τσουπωτή/ός) είναι, γιατί την/τον ποθεί έτσι κι αλλιώς. Για λίγη εγκυκλοπαιδική γνώση, το 'Kiss' γράφτηκε το 1986 και θα το βρεις στο άλμπουμ 'Parade'.

H πριγκίπισσα Margaery Tyrell από το 'Game of Thrones'

 

Δεν θέλω να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με τη συγκεκριμένη επιλογή, τύπου "άντρας είσαι, σου αρέσει η Natalie Dormer και μας πρήζεις με τις επιλογές σου". Η επιλογή είναι αντικειμενικότατη και θα γινόταν ακόμη κι αν ήμουν γυναίκα. Η Margaery, εξ όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής στη σειρά, έχει δείξει ότι είναι πανέξυπνη, με στρατηγικό πλάνο και με διαφορά η πιο όμορφη απ' όλες (αντικειμενικά πάντα, λολ). Κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το γάμο της με τον Joffrey, όπως καταλαβαίνεις.

Η πριγκίπισσα Merida του 'Brave'

 

Τι κι αν αναπτυξιακοί ψυχολόγοι ανά τον κόσμο βρήκαν το redesign της πριγκίπισσας Merida του 'Brave' επικίνδυνο για την ψυχική υγεία των παιδιών; Η κοκκινομάλλα ηρωίδα του animation της Pixar έκλεψε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων από το 'Wreck-it Ralph' και έδειξε ότι οι πριγκίπισσες των παραμυθιών ξέρουν κι από περιπέτεια.

Ο 'Μικρός Πρίγκιπας'

 

Ο πασίγνωστος ήρωας του Antoine de Saint-Exupéry δίδαξε στο αναγνωστικό κοινό μερικά σημαντικά μαθήματα, όπως το κλασικό 'οι πράξεις είναι πολύ σημαντικότερες από τα λόγια' ή το όχι και τόσο κλασικό 'είμαι εντελώς μοναδικοί μέσα στο σύμπαν, δεν υπάρχει κανείς ακριβώς ίδιος με εμάς'. Γενικά, όμορφα πράγματα, γενικά, να ανοίγουμε και κάνα βιβλίο.

Η Anne Hathaway στο 'The Princess Diaries'

 

Εντάξει, δεν είναι η καλύτερη ταινία που είδαμε ποτέ. Εντάξει, δεν είναι ούτε στις 500 καλύτερες ταινίες που είδαμε ποτέ. Αλλά είναι girly και πρωταγωνιστεί η Anne Hathaway, στην πρώτη μάλιστα 'χρεωμένη' ταινία της καριέρας της. Ας κάνουμε τα στραβά μάτια.

Η πριγκίπισσα Άριελ

 

Μιλώντας με την Κλαίρη Κατσαντώνη στο πλαίσιο του oral history για το 'Ρετιρέ', έμαθα ότι μετά την αγαπημένη σειρά, ασχολήθηκε με τις μεταγλωττίσεις, οι οποίες είχαν πολλή Άριελ μέσα και συνεπώς, τέτοια νέα δεν μπορείς να τα προσπερνάς έτσι. Και η Άριελ στη λίστα. Αν έχετε μικρά παιδιά, θα με καταλαβαίνετε έτσι κι αλλιώς.

Το κομμάτι που λέγεται 'πρίγκιπας Harry'

 

Δεν είναι τραγουδιστής, δεν είναι ηθοποιός, δεν γράφει βιβλία, αλλά θα μπορούσε να γίνει τραγούδι, θα μπορούσε να γυριστεί ταινία για τη ζωή του, θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο με κεντρικό ήρωα τον ίδιο. Ο πρίγκιπας Harry κινεί τα νήματα του παγκόσμιου pop culture, αλλάζοντας παρτενέρ όσο συχνά αλλάζει ο καιρός στην Αγγλία (αν και τώρα έχει ηρεμήσει λίγο με την Cressida Bonas), συμμετέχοντας σε ξέφρενα πάρτι και επισκεπτόμενος κάνα βρετανικό στρατόπεδο στη Μέση Ανατολή, έτσι για το ξεκάρφωμα.

Η 'Πριγκιπέσσα' του Σωκράτη Μάλαμα

 

Μην γκρινιάζετε παρακαλώ. Θα μπορούσα να βάλω του Βασίλη Καρρά. Όχι, δεν θα μπορούσα, αστειεύομαι. Όσο μπορεί να αστειεύεται κανείς με αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου