ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Αρμένικο λαχματζούν, η λαχταριστή πίτσα της Μέσης Ανατολής!


ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

Κοσκινίζουμε 500 γραμμάρια αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την αφήνουμε για λίγη ώρα στην άκρη.

Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, ρίχνουμε 200 γραμμάρια .....
...... μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο.

Προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, άνηθο και μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά, πλάθοντας τον με τα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε μέρος σε ένα στρογγυλό φύλλο.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε φύλλο τη γέμιση και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχματζούν τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Υλικά για 4 άτομα

200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
500 γραμμάρια αλεύρι για ζύμη
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πιπεριές ψιλοκομμένες
5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Άνηθο
Μαϊντανός
Αλάτι



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου