ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς να αξιοποιήσετε το Facebook σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ!

Facebook groups kai protoeteis foitites
Άλλη μια φουρνιά πρωτοετών ξεκινούν από σήμερα τις εγγραφές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στα οποία κατάφεραν να εισαχθούν μετά την επίπονη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το φοιτητικό ταξίδι μόλις ξεκινά!


Συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό είναι το ίντερνετ και φυσικά τα Social Media, με τους φοιτητές να επιλέγουν ως καταλληλότερο Κοινωνικό Δίκτυο το Facebook για την επικοινωνία τους. Καλό το επίσημο site κάθε σχολής, στο οποίο βρίσκονται πολλές σημαντικές πληροφορίες τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους, όμως το Facebook χρησιμοποιείται για όλα τα... υπόλοιπα!

Μην περιμένετε άλλο, ξεκινήστε από τη στιγμή που διαβάζετε ετούτο το κείμενο και αναζητήστε στο Facebook σελίδες και (κυρίως) groups για το Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ σας και το τμήμα σας. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να αναζητήσετε τόσο στα greeklish, όσο και στα ελληνικά. Για παράδειγμα, οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας θα πρέπει να αναζητήσουν groups και σελίδες με ονομασία «τει αθήνας» και «tei athinas». Το ίδιο και με την ονομασία του τμήματος.

Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσα θα κερδίσετε από την εμπειρία αυτή. Θα μάθετε από τις απορίες άλλων φοιτητών, θα συζητήσετε για όλα τα νέα της σχολής σας, για καθηγητές, για θέματα προηγούμενων εξεταστικών, για σημειώσεις, θα γνωρίσετε φοιτητές του εξαμήνου σας και μεγαλύτερους (ή μικρότερους), θα κάνετε πλάκα με memes, θα ενημερώνεστε για συνέδρια, και άλλα πολλά.

Αν θέλετε τη δική μου συμβουλή, επιλέξτε στο group της σχολής σας να σας έρχεται ειδοποίηση για κάθε νέα δημοσίευση. Ίσως ακούγεται εκνευριστικό, ειδικά όταν κάθε φοιτητής γράφει στο group το μακρύ του και το κοντό του, όμως θα μάθετε πολλά για τις σπουδές σας και αυτό θα σας βοηθήσει στο ταξίδι σας προς το πτυχίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου