Σε ένα µπολ ανακατεύουµε όλα µαζί τα υλικά, µε τα χέρια, ώσπου να δηµιουργηθεί µια οµοιογενής ζύµη. Θα είναι αρκετά τριφτή. Σε .....
...... μια λαδόκολα ή φύλλο σιλικόνης απλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον χοντρό πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Κόβουµε µε κουπ πατ τα µπισκότα µας στα σχήματα που θέλουμε. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.
Στρώνουµε ένα ταψί µε λαδόκολα και αραδιάζουμε τα µπισκότα. Ψήνουµε για 8-10 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν.
Υλικά (για 30 κοµµάτια)
100 γρ. βούτυρο, σε θ.δ.
340 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή τσένταρ, ή άλλο κίτρινο αλμυρούτσικο τυρί της επιλογής σας
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Περιμένουμε και τις δικές σας αγαπημένες συνταγές στο diktyomamadon@vimagourmet.gr (Φωτογραφίες Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου)
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου