Αν δεν έχουμε τα ειδικά χωνάκια φτιάχνουμε με χαρτόνι, συρραπτικο και αλουμινόχαρτο.
Τυλίγουμε το χαρτόνι καλά με το αλουμινόχαρτο:
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε το αλουμινόχαρτο: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ, την πρώτη φορά που τα φτιάξαμε μας κόλλησαν χωρίς αυτά και χάλασαν.
Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τυλίγουμε γύρω από τα χωνάκια όπως στην φώτο:
Να καβαλάτε καλά το ένα πάνω στο άλλο γιατί όταν ψήνεται, φουσκώνει και ξεκολλάει. Όταν το τυλίξετε πατήστε ελαφρά εκεί που ενώνονται για να μην σας κάνει τρύπες.
Χτυπάμε 2 αυγά και αυγουλώνουμε τα κορνεδάκια.
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, θα δείτε να χρυσαφίσουν.
Όταν ψηθούν, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το σιρόπι.
Ζεστο σιρόπι κρύα κορνεδάκια. Τα περνάμε από το σιρόπι, μην μαλακώσουν πολύ και χαλάσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την γέμιση. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα κορνεδάκια μας.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 200 ml γάλα και 1 φάκελο γκαρνί για να φτιάξουμε την σαντιγί. Με κορνέ βάζουμε στο επάνω μέρος. Βάζουμε κ μισό κερασάκι μαρασκίνο και ΕΤΟΙΜΑ!!
Υλικά:
2 πακέτα σφολιάτα (εγώ παίρνω της Pillsbury)
βούτυρο και αλεύρι, για τα χωνάκια
2 αυγά
Υλικά για κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 πακέτο γκαρνί (με τα 2σακουλάκια)
3 άνθος αραβοσίτου βανίλια, για κρύο γάλα
Υλικά για το σιρόπι:
3μιση φλιτζάνια ζάχαρη
2μιση φλιτζάνι νερό
1 βανίλια
Βράζουμε τα υλικά για 25 λεπτά.
Γαρνίρισμα:
1 φακελάκι γκαρνί
200 ml γάλα
κερασάκια μαρασκίνο
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου