Espresso και ricotta, δυο Ιταλικής προέλευσης συστατικά, αναδεικνύονται σε αυτή την αναπάντεχα πλούσια μους, που δεν έχει αυγά!
1. Πολτοποιούμε τη ricotta στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και .....
.... την αφήνουμε στην άκρη.
2. Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι το μίγμα να στέκεται. Το αφήνουμε στην άκρη
3. Βράζουμε ⅟4 του φλιτζανιού νερό. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τον espresso σε 2 κουταλιές από το βρασμένο νερό και σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε καλά το υπόλοιπο νερό με τη σκόνη για ζελατίνη.
4. Αναμιγνύουμε το μίγμα του espresso με την ricotta και προσθέτουμε το μίγμα της ζελατίνης και την χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά.
5. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και στην συνέχεια με ένα κορνέ το μοιράζουμε σε 6 ποτήρια για παγωτό. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλη 1 ώρα.
6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το ξύσμα σοκολάτας.
Τυρί: Ricotta
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες στο ψυγείο
Δυσκολία: Εύκολη
Θα χρειαστείτε:
• 2 φλιτζάνια ricotta
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• ⅓ του φλιτζανιού ζάχαρη
• 2 κουταλάκια του τσαγιού στιγμιαίο Espresso
• 1 κουταλάκι του τσαγιού ζελατίνη σε σκόνη
• Ξύσμα σοκολάτας
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου