Βράζουμε τα κριθαράκι περίπου τρία λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφει η συσκευασία.
Σε άλλο κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και .....
...... προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και το ζωμό λαχανικών.
Βράζουμε τη σάλτσα για 5 περίπου λεπτά.
Κατόπιν, ρίχνουμε σε ένα ταψί το κριθαράκι που το έχουμε σουρώσει και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Υλικά
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
750 ml ζωμός λαχανικών
1 ξυλάκι κανέλα
500 γρ. μανιτάρια κομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί τριμμένο
Και μπορεί να απουσιάζει το κρέας, όμως, δεν υπολείπεται σε γεύση. Εμείς σας έχουμε «ορφανό» γιουβετσάκι, αλλά με μανιτάρια. Εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου