Στις πόρτες των περισσότερων ψυγείων υπάρχει η θήκη για τη συντήρηση των αυγών.Οι ειδικοί ωστόσο, επισημαίνουν ότι τα αυγά δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε αυτό το μέρος του ψυγείου..........
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι εκτίθενται σε εναλλαγές θερμοκρασίας, λόγω του γεγονότος ότι ανοιγοκλείνουμε διαρκώς την πόρτα του ψυγείου.Όπως υποστηρίζει η ειδική στη συντήρηση τροφίμων Vlatka Lake στην εφημερίδα "The Sun" αυτές οι εναλλαγές κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα.
«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχει ένα μεγάλο debate σχετικά με το που πρέπει να τα αποθηκεύουμε, με ορισμένους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στο ράφι», λέει η Lake.
«Οι περισσότεροι συμφωνούν ωστόσο, ότι πρέπει να φυλάμε τα αυγά στο ψυγείο, αλλά όχι στις αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων».Σύμφωνα με άλλους ειδικούς, τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους (παρότι στην Ευρώπη είναι συνηθέστερο να τα φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου), και μάλιστα στο πιο ψυχρό κομμάτι του ψυγείου.
Επίσης, είναι προτιμότερο να τα κρατάμε στη συσκευασία τους, για να τα προστατεύσουμε από πιθανά ατυχήματα.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου