Συστατικά
6 γρ κρεμόριο
4 γρ νερό
60 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
12 γρ πηκτίνη σε σκόνη
550 γρ πουρέ βερίκοκο
600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ γλυκόζη
Θα χρειασθούμε επιπλέον : Λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα, ταψάκι, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
Οδηγίες
1. Διαλύουμε το κρεμόριο μέσα στο νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
2. Ανακατεύουμε τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με την πηκτίνη σε σκόνη με ένα σύρμα.
3. Ζεσταίνουμε τον πουρέ βερίκοκο στους 40 C και προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης-πηκτίνης. Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
4.Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη (τα 600 γρ) με τη γλυκόζη. Βράζουμε στους 106 C χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
5. Προσθέτουμε και το διάλυμα κρεμορίου με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
6. Αδειάζουμε άμεσα σε ταψάκι με ριζόχαρτο και ισιώνουμε επίπεδα την επιφάνεια.
7. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί στο εξωτερικό περιβάλλον για 24 ώρες περίπου.
8. Την επόμενη ημέρα ξεφορμάρουμε τα Pate de fruits και πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική.
9. Κόβουμε σε μερίδες της αρεσκείας μας σε σχήμα και μέγεθος κατά βούληση.
10. Τέλος καλύπτουμε με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τις υπόλοιπες πλευρές.
11. Προαιρετικά εάν θέλουμε βουτάμε ένα μέρος από το κάθε σχήμα σε σοκολάτα της αρεσκείας μας.
Μερίδες : 30
Έτοιμο σε : 20 Λεπτά
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου