ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Χαμένες Τέχνες: Διαχείριση Τρελής

Εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει ο έρωτας. Ή αλλιώς, τον κακό σου τον καιρό, ήρωα.

Θυμάσαι τότε που ως ευεντυπωσίαστος έφηβος είδες το Girl Interrupted και άναψε κάποιου είδους κλούβιο λαμπάκι πάνω από το κεφάλι σου; Που
γεμάτος εφηβική αυτοπεποίθηση άρχισες να σκέφτεσαι πως μια «τρελή γκόμενα» ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η ανέμελη ροκενρόλ ύπαρξή σου ώστε να ολοκληρωθεί;
έρωτας, εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο έρωτας, ειμαι ερωτευμενος, εκει που σταματαει η λογικη, καψουρα, εχω κολλησει με κοπελα, εχω καψουρευτει
Χιλιάδες χαμένους τριχοθύλακες και ηπατικά προβλήματα αργότερα, ασφαλής και περιστοιχισμένος από τα ψαρευτικά σου σύνεργα, έχεις μάθει να Την αναγνωρίζεις από χιλιόμετρα. Να αντιλαμβάνεσαι την αύρα Της, πριν καν μπει στο δωμάτιο. Και όταν βλέπεις φερέλπιδες νεαρούς να τσιμπάνε και να κατευθύνονται σαν μαγεμένοι προς το εξωγήινο μέλι της, ξέρεις πως δεν υπάρχει τίποτε που να μπορείς να τους πεις, που θα τους αποτρέψει από την επικείμενη καταστροφή.
Προτρέχουμε όμως. Το εξωτικό και υπέροχα καταστροφικό είδος της Τρελής Γυναίκας, ορίζεται από τους άρτια εκπαιδευμένους φτερωτούς πιθήκους μας, ως εξής: «Το σπάνιο εκείνο είδος θηλυκού που επιζητά την περιπέτεια, τις διαρκείς μεταβολές και δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το Τζουτζούκο Σπόνσορα και την Ονειρεμένη Ζωή Από Διαφήμιση Γιαουρτιού Τοτάλ™ που απλόχερα και άδολα εκείνος σκίζεται να της προσφέρει.».
Φοβερό δεν ακούγεται; Δεν θα ήταν η ζωή ένα πανέμορφο σινεμά της περιπέτειας και του απροόπτου αν βρίσκαμε όλοι ένα σχετικό έτερον ήμισυ;
έρωτας, εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο έρωτας, ειμαι ερωτευμενος, εκει που σταματαει η λογικη, καψουρα, εχω κολλησει με κοπελα, εχω καψουρευτει

Ό,τι αρχίζει ωραία όμως, ήρωα, τελειώνει με πόνο.

Η φύση υπαγορεύει τις ανάγκες μας και αν νομίζεις ότι επειδή είδες το «Αγάπα Με Αν Τολμάς» τριάντα οκτώ φορές σερί, θα κάνεις την ηρωϊκή σου επανάσταση απέναντι σε δέκα χιλιάδες χρόνια γενετικής μνήμης (ναι, μετράνε ΚΑΙ οι δεινόσαυροι, εκτός κι αν κατέβηκες απ’το διαστημόπλοιο παρέα με τον Κάλ Ελ), συγχαρητήρια, σε λατρεύω, αλλά έλα να μιλήσουμε ότανξεπεράσεις την εφηβεία και πουλήσεις *όλα* τα CD Blind Guardian σου, ναι *και* τα σπάνια EP’s που έχεις μόνο εσύ και ο Μίλτος ο Αειπάρθενος.
Ένα από τα πράγματα που μου πήρε υπερβολικά πολύ χρόνο να ξεδιαλύνω στην κεφάλα μου, είναι πως όταν αποφασίσεις ότι εσύ και μόνο εσύ είσαι ο Εκλεκτός, τρως μια τέτοια ξεγυρισμένη συμπαντική σφαλιάρα για να έρθεις στα ίσια σου, που χρειάζεσαι εκατοντάδες ώρες ψαρευτικής αποθεραπείας για να επανέλθεις.
Γιατί, λατρεμένε Τακτικέ Αναγνώστη, ο μόνος κανόνας που ισχύει όταν αποφασίσεις να ταμπλέξεις με τρελή, είναι ο εξής:
Δεν έχεις κανέναν απολύτως έλεγχο επάνω σε τίποτα. Que sera sera και περαστικά σας.
Θα σου τα πει υπέροχα. Λογοτεχνικά. Θα έχει διαβάσει τα πάντα. Θα σου κάνει το κρεβάτι που πάντα ονειρευόσουν. Θα ρίξει τις άμυνές σου μια-μια, σαν limited edition πλακάκια στο πιο συλλεκτικό ντόμινο του κόσμου. Θα σου δείξει πώς ανατινάζεται το φως και θα σου μετρήσει κάθε χρώμα στον νυχτερινό ουρανό. Θα σε στήσει πάνω σε υπέροχο χαλί, ωσάν τον πλουσιότερομαχαραγιά του κόσμου.
Και μια μέρα, θα τα μαζέψει και θα φύγει για νέες περιπέτειες.
έρωτας, εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο έρωτας, ειμαι ερωτευμενος, εκει που σταματαει η λογικη, καψουρα, εχω κολλησει με κοπελα, εχω καψουρευτει
Απλά και όμορφα, θ’απομείνεις στα χαλάσματα του ονείρου, με μια ύποπτη παρόρμηση να εντρυφήσεις στην δισκογραφία των Πυξ Λαξ και ετήσια συνδρομή στη Zewasoft. Εκεί που θα βαράς την κεφάλα σου στον τοίχο και θ’ αναρωτιέσαι «Μα τί έκανα λάθος;» και θα αναλύεις την κάθε κεραία στο κάθε SMS της, ελπίζοντας ως άλλος ημίτρελος χρυσοθήρας ν’ανακαλύψεις εκείνο το μαγικό πριτσίνι που γλίστρησε και γκρέμισε το παραμύθι σου, θέλω να σταματήσεις και να πάρεις βαθιά ανάσα.
Δεν έκανες απολύτως τίποτε στραβά. Απλά συγκρούστηκες με την αιώνια και ασταμάτητη δύναμη της φύσης, γνωστής ως Τρελής Γυναίκας. Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, είναι μια μάχη που έχουν χάσει ακόμη και οι εκλεκτότεροι Αδερφοί Άντρες της Ιστορίας.
Αν αποπειραθείς να μπεις σε διαδικασία να εξηγήσεις τα πώς και τα γιατί και να φτάσεις σε κάποιου είδους λογική επεξήγηση της σχέσης, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κοιτάς το κενό στις τρεις τα χαράματα, μουρμουρίζοντας «Χέρπ, ντέρπ», με κορδονάκι σάλιου να κρέμεται σεξουαλικά απ’την άκρη του στόματός σου.
Την Τρελή θα την καταλάβεις γιατί δεν θα μοιάζει με καμιά και το πρώτο σου ένστικτο θα είναι να εγκαταλείψεις τα πάντα και χαθείς στα όρη και τις χαράδρες του μαγικού, εξωγήινου πλανήτη της. Εκεί, ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει και μαζί ξεχνάς όλα όσα μπορεί να ήξερες για τις σχέσεις με το άλλο φύλο. Αν διαλέξεις ν’ακολουθήσεις, ξέρεις πως η διαστημάκατός σου νομοτελειακά θα μείνει από καύσιμα και θα ξεψυχήσεις αγναντεύοντας παράξενους μώβ ουρανούς.
Το αν αξίζει, είναι κάτι που μπορείς να απαντήσεις μονάχα εσύ.


 galsnguys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου