ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Φτιάξε γλυκό στο ποτήρι, μους σοκολάτας και γρανίτα



ΥΛΙΚΑ
150 γρ, μούσλι
70 γρ. ζάχαρη για τα δημητριακά και επιπλέον 240 γρ. για τη γρανίτα και 80 γρ. για τη μούς
40 ml νερό για τα δημητριακά και 160 ml. για τη
γρανίτα
15 γρ. μέντα ψιλοκομμένη και λίγες κορυφές μέντας για τη διακόσμηση
5 ρόδια τους σπόρους για τη γρανίτα και επιπλέον σπόρους απο 1 ρόδι για τη διακόσμηση
200 γρ. βούτυρο
280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 αυγά μόνο τους κρόκους και επιπλέον 200 γρ. ασπράδια
200 γρ. μαρόν γλασέ
Χρόνος Προετοιμασίας
30'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός Ατόμων
4
Για τη γρανίτα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να γίνουν ένα δεμένο σιρόπι.
Βάζουμε το ρόδι στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε αμέσως
Στη συνέχεια βάζουμε 250γρ. από τον πουρέ ροδιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε 80γρ. από το σιρόπι και την μέντα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος και τα φυλάμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
Για τα καραμελωμένα δημητριακά:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη και το νερό και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να γίνουν καραμέλα.
Προσθέτουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα δημητριακά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αδειάζουμε τα δημητριακά σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη μους:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους ένα ένα , χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τα μαρόν γλασέ και την μαρέγκα σιγά- σιγά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια πλαστική κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει μια αφράτη μούς.
Συναρμολόγηση:
Μοιράζουμε τα καραμελωμένα δημητριακά, σπασμένα με τα χέρια στον πάτο 4 ή 6 ποτηριών, στη συνέχεια τα καλύπτουμε με τη μους και τέλος βάζουμε από μια κουταλιά γρανίτα ροδιού.
Πασπαλίζουμε με σπόρους ρόδι, βάζουμε από μια κορυφή μέντας και σερβίρουμε αμέσως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου