Υλικά
Για 8-10 άτομα
1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης τύπου digestive
600 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (μόνο φλούδες)
2 κουταλιές σούπας σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φουσκώσει, τη ρίχνουμε επάνω στη σοκολάτα. Μετά από ένα λεπτό ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Συνεχίζοντας προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, το λικέρ, το σιρόπι και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας πολύ καλά το γλυκό κουταλιού και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε μεμβράνη και αδειάζουμε το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας. Τοποθετούμε από επάνω μία σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά, για να σταθεροποιηθεί το μείγμα ελαφρά.
Στη συνέχεια τη βγάζουμε από την κατάψυξη, ρίχνουμε επάνω στα μπισκότα τη μισή από την κρέμα σοκολάτας, τοποθετούμε επάνω το γλυκό κουταλιού και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
Κατόπιν τη βγάζουμε και αδειάζουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και τη σκεπάζουμε με 1 στρώση μπισκότα.
Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά για 1 ½ ώρα στο ψυγείο. Το βγάζουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, το βάζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Στολίζουμε τις φέτες με βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα ή με φέτες από γλυκό πορτοκάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου