ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μην σε πιάσει άνδρας στο στόμα του


Πολλές φορές έχω ξεστομίσει τη φράση "οι άνδρες είναι περισσότερο κουτσομπόληδες από τις γυναίκες". Και το πιστεύω ακράδαντα. Μη σε πιάσουν στο στόμα τους, καλή μου. Ξέρω τι σου λέω. Γιατί εκτός από τα πραγματικά γεγονότα εφευρίσκουν και μη αληθινά. Για να βγάλουν τον πόνο τους που τους έδωσες άκυρο.
Να, τι θυμήθηκα. Πριν από αρκετά χρόνια, 18 πρέπει να ήμουν, είχα γνωρίσει έναν ωραίο άνδρα αλλά κάποια πράγματα με χάλασαν και έτσι σταμάτησα την όλη φάση. Τι το ήθελα; Το πιο αστείο που είχε πει ήταν ότι ήμουν σαν την Αφρούλα του Star πριν χάσει τα κιλά και εγώ ήμουν "κόκκαλο".
Μια φορά, λοιπόν, έρχεται κάποιος που δεν με είχε δει ποτέ αλλά είχε ακούσει περιγραφές του συγκεκριμένου. "Γεια είμαι η Ιωάννα", του λέω. Και με κοιτάει λες και του είπαν ότι βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα. "Αποκλείεται", μου λέει. "Έχω ακούσει άλλα για σένα". Τότε συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μια κατηγορία ανδρών που όχι μόνο κουτσομπολεύουν αλλά ότι είναι και κακεντρεχείς.

"Κρίμα και δεν της φαινόταν"

Θα σε πάω όμως σε πιο light περίπτωση. Το απλό κουτσομπολιό. Το αυθεντικό. Το spicy, της γειτονιάς. Το κατινίστικο. Σίγουρα έχεις βρεθεί σε μια παρέα όπου συμβαίνει το εξής: Μια -συνήθως- όμορφη κοπέλα έρχεται και χαιρετά κάποιους γνωστούς της. "Τι κάνεις κούκλα, πώς είναι η οικογένειά σου", είναι οι στάνταρ ατάκες που θα ακουστούν.
Μες τα μέλια, τις φιλοφρονήσεις και "να τα πούμε σύντομα, κανόνισε". Φεύγει η κοπέλα και τα φτυάρια αρχίζουν να βγαίνουν σιγά-σιγά. "Καλή κοπέλα ε;", θα πει κάποιος θέλοντας όμως να ακούσει το αντίθετο. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει. "Ναι μωρέ αλλά ξέρεις τι έχω ακούσει; Έχει πάει με τη μισή Αθήνα", θα πεταχτεί ένας άλλος. "Ξέρω επίσης ότι πάει και με γυναίκες", θα πει κάποιος άλλος.  Μετά, λοιπόν, από πολύωρο κουτσομπολιό, το λες και θάψιμο, η συζήτηση θα κλείσει κάπως έτσι "κρίμα και δεν της φαινόταν".
Εμείς, οι γυναίκες καλή μου, το ξέρεις καλά, άμα δε συμπαθούμε κάποια θα τη θάψουμε αλλά δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες στο τι κάνει στο κρεβάτι της, όπως λένε οι άνδρες. Θα πούμε "άσε μωρέ τη σκύλα", δυο-τρία σχόλια για το στυλ της (πόσο δεύτερο είναι) και τέλος η συζήτηση.
Έχουμε και καλύτερα πράγματα να πούμε. Τον ωραίο που γνωρίσαμε στο γυμναστήριο, το project που τελειώσαμε με επιτυχία, τις προσφορές στα παπούτσια. Για ποιο λόγο να ασχοληθούμε με ποιους έχει πάει, πόσους και τι της αρέσει να της κάνουν. Αυτά τα λένε οι άνδρες. Λες και έχουν φάκελο με το όνομα κάθε γυναίκας και συλλέγουν πληροφορίες για τα πάντα, βασικά γύρω από το σεξ.
Στην περίπτωση που  πιάσουν άνδρα στο στόμα τους, σίγουρα θα τον βγάλουν ηλίθιο, με μικρά προσόντα και να τον σέρνει από τη μύτη κάποια γυναίκα (υπάρχει  και ανάλογη έκφραση αλλά επειδή είμαι κυρία δε θα τη χρησιμοποιήσω, πιστεύω όμως ότι κατάλαβες τι εννοώ). Αν είναι και ωραίος, μάλιστα, θα τον βγάλουν gay. Μα τόση ζήλια; Γιατί; Τι τους έκανε το παιδί; Επειδή περπατά στο δρόμο και όλος ο γυναικείος πληθυσμός τον κοιτάει; Ή επειδή τα αιτήματα φιλίας στο Facebook του έρχονται συνέχεια από γυναίκες; Δεν μπορώ να τους καταλάβω, ώρες-ώρες.

"Εμείς κουτσομπόληδες; Ποτέ"

Αν τολμήσεις και τους πεις ότι είναι χειρότεροι από  τις γυναίκες στο κουτσομπολιό, θα σε βγάλουν τρελή, θα αναρωτηθούν  γιατί το είπες, ότι όλος ο κόσμος ''ξέρει τι κάνει" και θα θυμηθούν μια φορά που "έκραξες" με την  κολλητή σου, μια συνάδελφό της  για τις μπότες που φορούσε  ενώ έξω είχε 30 βαθμούς Κελσίου. "Τι λες, εσείς οι γυναίκες είστε χειρότερες στο κουτσομπολιό από εμάς", θα σου απαντήσουν.
Μην μπεις καν στη διαδικασία, να τους εξηγήσεις τους λόγους που τους θεωρείς άνετα παρουσιαστές μεσημεριανού μια και ξέρουν όλα τα κους κους της showbiz, ποια επώνυμη τα έχει με ποιον, πόσο νυχτοκάματο βγάζει ο Σφακιανάκης και γιατί χώρισε η Καγιά από τον Κριθαριώτη.
Τους έχω δει, σου λέω, στο κομμωτήριο που "ξεκοκκαλίζουν" το "ΟΚ!",  το "Hello" και το "Ciao". Η μεγάλη τους αγάπη είναι το "Χάι", αφού τόσο δράμα είχαν να δουν από τις εποχές του "Γυάλινου Τοίχου".  Για να μην σου πω και το άλλο που όταν τύχει και πάω σε κάποιο event την επόμενη μέρα με ρωτάνε: "Πώς είναι η Νομικού από κοντά;", ή "Έχει τόσο ωραία προσόντα (sic) η Φουρέιρα;".
Οπότε μην το ψάχνεις,  το κουτσομπολιό είναι στο αίμα τους, στο DNA. Και όσο και αν το αρνούνται, είναι χειρότεροι από εμάς σε αυτό το θέμα. Απλώς ποτέ δε θα το παραδεχτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου