ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Απογειώστε τη γεύση των φαγητών με αυτά τα κόλπα!

cooking

Επειδή το καλό φαγητό είναι απόλαυση αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνει πραγματικός μπελάς, με αυτά τα έξυπνα tips η μαγειρική θα γίνει παιχνιδάκι κι εσείς ο κυρίαρχος της κουζίνας σας!
Για να κάνει η πίτα ωραία κρούστα αλείφουμε την επιφάνεια με ένα μείγμα από ένα αυγό χτυπημένο, γάλα και λάδι.
Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η γεύση της ντοματοσαλάτας, τρίβουμε μια ώριμα ντομάτα μαζί με σκόρδο και τα προσθέτουμε στο λάδι της σαλάτας.
Λίγο αλάτι στην επιφάνεια της μουστάρδας τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για περισσότερο καιρό.
Για να βράσουν γρήγορα τα ρεβίθια και να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα, τα μουλιάζαμε από την προηγούμενη νύχτα μέσα σε νερό και σόδα.
Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Προσοχή το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί.
Αν θέλουμε η μπεσαμέλ (για το παστίτσιο ή το μουσακά) να γίνει πιο νόστιμη,τρίψτε λίγη φέτα.
Σε περίπτωση που το φαγητό είναι πολύ αλμυρό, μπορούμε να προσθέσουμε ή ένα κύβο ζάχαρη ή μια φέτα ψωμί ή μια πατάτα.
Για να καθαρίσουμε τα αυγά χωρίς να χαλάσουμε το ασπράδι, τα χτυπάμε μέχρι να ραγίσουν παντού και τα βάζουμε σε κρύο νερό για μία ώρα.
Αν το κρέας που βράζει εξακολουθεί να είναι σκληρό, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Για να γίνει η ομελέτα πιο αφράτη, όταν τη χτυπάμε προσθέτουμε λίγη σόδα από μπουκάλι ή λίγο γάλα.
Η σπιτική πίτσα θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη αν προσθέσουμε στη ζύμη λίγη ζάχαρη.
Όταν τηγανίζουμε ψάρια, μπορούμε να ρίξουμε λίγο ξύδι ώστε να να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά του ψαριού.
tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου